Annons:

Ellervik: För långt från verkligheten Kronståhl?

Är distansen till Stockholmför stor eller varför har Kronståhl en annan världsbild än vi övriga. Att anklaga oppositionen för att vi bromsar utvecklingen och förhalar och fördyrar processer är väl att ta i!

Annons:

Vidare skriver Kronståhl att under sina 10 år i opposition var det inte aktuellt att göra så. Detta gläder oss som då satt vid rodret. Vi skötte oss riktigt bra så det behövdes inte. Att anklaga oppositionen för att svärta ner kommunens välskötta bolag och sälja ut som mycket som möjligt.

Westerwikspartiet måste som alla ansvarskännande ställa sig frågan: har vi en optimal organisation, lägger vi pengarna på rätta ställen? Självklart borde majoriteteten jämfört sitt bolags förslag till byggnation av ny simhall med en annan aktör innan man beslutar om vilket alternativ man skall anta. Så blev inte fallet. Det fanns bara ett förslag!

*

Den taktiken har man i vissa stormakter men knappast i vårt demokratiska land. Att anklaga oppositionen för att baktala så näringslivsrankingen går ner! Det måste väl vara lite väl grovt. Westerwikspartiet litar på att olika rankingföretag gör ett seriöst jobb. Men hur skulle det vara om majoriteten rannsakade sig själva med frågan: anpassar vi verksamheten i kommunförvaltningen/ bolagen så näringslivet gynnas? Att vi som opposition skall belastas att vi driver söndringsstrategi är något helt fantastiskt. 

Nej nu måste det bli skärpning hos alla, senaste fullmäktige lämnar mycket att önska. Alla processer tar tid men kan bli effektivare om man tidigt konsulterar alla berörda och ger rimlig tid för diskussioner i partigrupper. Detta kan leda till att själva besluten inte tar någon tid och det inte behövs några återremisser.

Totalt sparar detta tankesätt tid och skapar gemenskap bakom projekten. Westerwikspartiet kommer fortsätta att arbeta för kommunens bästa och hoppas att alla partier tar ett omtag för ett bättre arbetsklimat 

Hans Ellervik 

Westerwikspartiet 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt