Annons:

BOIF vände till seger när Överum fick två målvakter utvisade

Isac Torlamb och Hampus Jakobsson förde Blackstad/Odensvi till tre poäng i premiären mot Överums IK: Foto: Privat

BOIF vände till seger när Överum fick två målvakter utvisade

Division 6 rivstartade med ett hett derby mellan Blackstad/Odensvi IF och Överums IK. Överum åkte på dubbla målvaktsutvisningar och tappade ledning med 2–1 till 2–4-förlust efter paus. 
– En katastrofpremiär och inte alls vad jag hade förväntat mig, säger ÖIK-tränaren Martin Rosén. 

Annons:

Anton Ekberg, Överums IK:s starka nyförvärv från Västerviks FF, presenterade sig direkt och sköt 1–0 från straffpunkten. Efter knappa halvtimmens spel fick Överums målvakt Hampus Strömbäck rött kort och Isac Torlamb satte den efterföljande straffen. 

Överum återtog sin ledning några minuter före paus. Melvin Ekberg hittade nätmaskorna. 

Första halvlek bestod av mycket fysiskt spel, vilket båda tränarna håller med om. 

– Det började från start och det var jättefult spel från båda lagen även om vi försökte spela fotboll. Jag fick skälla och härja på dem om att de skulle sluta upp samtidigt som domaren inte alls var med, säger Martin Rosén. 

Två målvakter blev utvisade

BOIF:s tränare Magnus Larsson är inte på samma linje avseende det tuffa spelet. 

– Det var en typisk derby- och premiärmatch. Det var ganska spänt i början av matchen, tuffa tag och fysiskt spel. Båda lagen ville sätta sin prägel och visa vem som bestämmer. Det gick väl lite överstyr åt båda håll, säger Magnus Larsson.

Rosén är framför allt kritisk till varför Hampus Strömbäck blev utvisad. 

– Det är jättekonstigt. En av våra utespelare drogs ner av en av deras spelare i straffområdet och vår kille ställde sig upp och knuffade till deras kille som ställde sig upp och viftade till Hampus i huvudet. Hampus puttade till honom och fick rött kort. 

Överums ledning höll i sig ett tag innan BOIF kvitterade till 2–2 genom Hampus Jakobsson i minut 63. 

– BOIF-spelaren, som redan har ett gult kort, trycker till en av våra spelare som flyger en-två meter framåt. De tar bollen och gör mål efter en kontring, säger Rosén. 

Med 20 minuter kvar, vid ställningen 2–2, fick Överum sin andra målvakt – Jesper Starkenberg – utvisad efter sitt andra gula kort.  

– Han slänger sig efter bollen, träffar spelaren och de får en straff till. Vi fick ställa ytterligare en utespelare i mål och de gjorde 3–2 (Isac Torlmab). Sedan kom 4–2 i slutet efter ett självmål. Jag är missnöjd med premiären. Domaren ska kunna visa ut deras spelare också, men de får bara tillsägelser när de har gult kort. Våra spelare kämpar med en man mindre i 60 minuter och två man mindre i 20 minuter.

"Vill vinna varje match med BOIF"

BOIF:s tränare Magnus Larsson är nöjd med vändningen som ger tre poäng. 

– I andra halvlek spelar vi som vi ska spela trots att vi blir två man mer på planen. Vi hade vänt matchen ändå. Vi spelar på större ytor och med ett helt annat lugn och gör mer det vi ska göra och blir mer direkta. 

För Magnus Larsson, starkt förknippad med Överum, var matchen speciellt.

– Det finns alltid ett hjärta i Överums IK, men nu är det så här. Jag vill vinna varje match med BOIF och det spelar ingen roll vilka vi möter.

Hela BOIF-kollektivet erhöll beröm för prestationen i andra halvlek. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt