Annons:

Hagberg (S): Uttalandet kan inte missförstås Brunegård

Yvonne Hagberg (S) regionråd.

Hagberg (S): Uttalandet kan inte missförstås Brunegård

Gudrun Brunegård (KD) försvarar sitt parti som nationellt föreslår en större översyn av svensk narkotikapolitik. Partiet vill även utreda frågan om kriminalisering av eget bruk av cannabis. Hon skriver att jag har ”övertolkat” och ”misstolkat” förslaget. Det har absolut inte varit min avsikt.

Annons:

Jag har bara tagit del av vad kristdemokraternas socialpolitiska talesperson Michael Anefur har sagt och reagerat över detta. Till bland annat Tidningarnas telegrambyrå sa han så här i en intervju häromdagen: ”Ska man göra en stor utredning ska diskussionen om eget bruk finnas med... I en genomgripande kunskapsöversyn vore det inte seriöst att undanta det”.

Uttalandet kan inte missförstås Gudrun Brunegård, hur mycket du än personligen kanske önskar att så kunde ske. Kristdemokraterna är tveklöst på väg att öppna upp för en liberalisering av den svenska narkotikapolitiken.

Talespersonen sa också att ”om utredningen skulle visa att dagens lagstiftning inte är rimlig så får vi ta ställning till det”. Detta uttalande förvånar mig. Vi socialdemokrater säger nej till att ens utreda en avkriminalisering av innehav och bruk av marijuana och hasch. Det skulle skicka helt fel signaler, spela knarklangarna i händerna och absolut inte hjälpa de som drabbas. 

*

Även Gudrun Brunegårds partivänner Anders Andersson och Erik Dickson har reagerat över sitt partis svängning i narkotikapolitiken. ”Det är ett stolpskott! Missbrukare kan få vård i dag utan att man avkriminaliserar”, skriver distriktsordföranden Anders Andersson på Facebook.

Eric Dickson säger till Barometern att ”det är ett liberalt förslag som jag aldrig kommer att kunna ställa mig bakom”. 

Ni är således helt oense om vad som gäller. Så Gudrun Brunegård, mitt råd är att ni tar en ordentlig intern diskussion och själva reder ut vad KD ska ha för narkotikapolitik. Ingen blir gladare än jag om ni skulle backa från ert förslag. Fram tills dess så får ni stå för era riksdagsförslag!

Yvonne Hagberg (S)

Regionråd

Fotnot: Här hittar du tidigare inlägg i replikskiftet. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt