Annons:

Fridlund (S):

Marcus Fridlund (S) svarar Elin Sjölander Landerdahl (M) om förskolan Kräftan, i en debattartikel.

Fridlund (S): "En anklagelse som jag anser är ganska grov"

På 2019 års sista nämndsammanträde så hade vi äntligen uppe ärendet om en ny förskolebyggnation i Västervik. En projektering som nämnden beställde 2017. Efter beslutet 2017 har det skett en hel del saker som påverkat projektet. Det skriver Marcus Fridlund (S) ordförande i Barn-och utbildningsnämnden, i en debattartikel.

Annons:

Under våren 2019 så drabbades förskolan Kräftan av fuktskador och kontoret tog tillsammans med politiken snabbt ansvar och flyttade till tillfälliga lokaler, och fastighetsägaren Tjust fastigheter AB tog fram nya lokaler, som är inflyttningsklara mars 2020. 

Eftersom de nya lokalerna för förskolan Kräftan placeras på den sk ”laxentomten” eller Homman, så har placeringen av de lokalerna anpassats för att rymma en större förskola på tomten. Ett kostnadseffektivt sätt att bygga på enligt Tjust fastigheter AB.

*

Nämnden har beslutat om att gå vidare med etapp 2 på Homman, och moderaterna yrkade på återremiss. Sjölander Landerdahl påstår att nämnden tagits i gisslan. Hon påstår också att minoritetsstyret drar ut på tiden för projekteringar. Två påståenden som jag inte kan låta stå oemotsagda.

Vi i nämnden har fått beställd projektering till oss, där både Tjust fastigheter AB och personal från barn- och utbildningsförvaltningen har varit engagerade. Att projekteringen tagit tid det håller jag med om, och för mig har det varit prioriterat under hösten att handlingarna skulle komma till nämnden så snabbt som möjligt, men att påstå att jag, eller någon annan i politiken har undanhållit material är en anklagelse som jag anser är ganska grov.

*

Idag, liksom tidigare arbetar vi enligt principen att barn- och utbildningsnämnden beställer lokaler av Tjust fastigheter AB, som sedan kommer med förslag. Nu verkar det som att oppositionen vill att nämnden ska arbeta på ett annat sätt.

Jag kan inte se rimligheten i att barn- och utbildningsnämnden ska projektera, alternativt själva handla upp lokaler. I alla fall inte enligt nu rådande arbetssätt. Jag litar på att styrelsen i Tjust fastigheter AB tar fram förslag på bästa lokaler till bästa pris. Litar inte moderaterna på sina egna styrelseledamöter?

Sjölander Landerdahl ondgör sig i media om att minoritetsstyret skulle blivit uppvaktade av en privat aktör som vill bygga en förskola på en annan plats. Att externa aktörer har kontaktat vårt parti är inget nytt utan det förekommer frekvent intressenter inom olika områden som vill prata om diverse ting. Jag personligen har inte uppvaktats av någon företagare i ärendet under min tid som ordförande vilket nu är 1 år sedan tillträdesdatum.

Marcus Fridlund
Ordförande Barn- och utbildningsnämnden

Fotnot: Inlägget är en replik på denna debattartikel.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt