Annons:

SD frågar: Hur är beredskapen för smittspridning i Kalmar län

Martin Kirchberg (SD)

SD frågar: Hur är beredskapen för smittspridning i Kalmar län

Sverigedemokraterna i Kalmar län har lämnat en skrivelse till Regionstyrelsen, där de vill få svar på hur sjukhusens beredskap i länet ser ut om vi får en smittspridning av Coronavirus i Kalmar län.  Det skriver Martin Kirchberg (SD) regionråd, i ett pressmeddelande.

Annons:

Martin Kirchberg, regionråd för SD, framhåller att man med sin begäran inte vill sprida oro, utan tvärtom att korrekt information minskar risken för att ogrundade uppgifter får fäste.

- Det sprids just nu väldigt mycket rykten om coronaviruset. Då är det extra viktigt att både beslutsfattarna och allmänheten är väl underrättade om hur beredskapen ser ut. Om människor i efterhand upplever att man inte gått ut med alla fakta, så finns risken att man sedan litar mindre på information och råd från ansvariga myndigheter. Det vore allvarligt. Öppenhet stärker däremot allmänhetens tillit, säger Martin Kirchberg.

Sverigedemokraterna ställde redan vid regionfullmäktige den 6 februari frågor om beredskapen vid en smittspridning av coronaviruset. Av svaret framgick att regionens egen kapacitet då det gäller att isolera patienter är begränsad. Samtidigt har ett par framstående svenska smittskydds- och infektionsläkare gått ut i artiklar om att Folkhälsomyndigheten skulle vilja tona ned risken för en smittspridning och följderna av den.

- Att det nu konstaterats flera sjuka av vilka en del smittats inom Sverige gör att det är viktigt att vi får uppdaterad information om vår beredskap då det gäller både intensivvårdsplatser och möjligheten till isolering av patienter. Det är också viktigt att veta hur sjukvården bedömer risken för att platserna inte räcker till, med tanke på de akutfall som man normalt måste hantera, säger Martin Kirchberg. 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt