Annons:

Westerwikapartiet: ”Kommunen måste ändra strategi”

Jonas Jalkteg Westerwikspartiet

Westerwikapartiet: ”Kommunen måste ändra strategi”

Låt fler investerare vara med och investera i de byggprojekt som Västerviks kommun ska genomföra de kommande åren. Det är nödvändigt om ekonomin ska återhämta sig snabbare efter Coronakrisen anser Jonas Jalkteg, Westervikspartiet.

Annons:

I ett pressmeddelande skriver Jalkteg om de problem som Västerviks kommun skapar genom att göra nästan alla stora investeringar själva när det byggande.

Istället för att genomföra behövliga investeringar väljer kommunen att skjuta upp behövliga investeringar på grund av att kommunen riskerar att hamna i lånetaket, menar Jonas Jalkteg.

Med sjunkande skatteintäkter sjunker även det möjliga låneutrymmet snabbt, vilket gör att kommunen kan få problem med skuldberget.

Som botemedel mot det föreslår Jalkteg att kommunen behöver bjuda in näringslivet att samverka genom att hitta långsiktiga gemensamma lösningar. Ett projekt som varit positivt de senaste åren är Mejeriet, anser han.

Han skriver också att alla de investeringar som kommunen gör måste underhållas vilket ökar driftkostnaderna för kommunen. Han menar samtidigt att det är klarlagt att det blir billigare om näringslivet bygger än om kommunen gör det. Som bevis på den tesen riktar han blicken mot de skolor som kommunen byggt de senaste åren, vilket fått till följd att hyreskostnaderna ökat för Barn-och utbildningsnämnden, då ökade hyror äter upp anslagen till skolorna i större utsträckning.

Därför behöver Västerviks kommun ändra strategi och våga konkurrera om de investerare som fortfarande är villiga att investera i Sverige. Dessa investeringar ger även arbetstillfällen i lokala och regionala aktörer. Det gynnar också kommunens skattetillväxt, skriver Jonas Jalkteg.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt