Annons:

Morgans val fixade segern till Västervik:

Morgan Andersson hade beslutsångest inför nomineringsheaten, men han gjorde bevisligen rätt val. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Morgans val fixade segern till Västervik: "En jäkla beslutsångest"

– Jag hade en jäkla beslutsångest inför de två avslutande nomineringsheaten. Men efter en del funderande så gjorde jag tydligen rätt, sa Västerviks lagledare, Morgan Andersson efter segern i Norrköping.

Annons:

Västervik vann matchen i sista heatet där det blev en femetta och seger med fyra poäng.

– Jag tror det blir många lag som kommer att få problem på den här banan. En typisk engelsk bana med tajta svängar och inte mycket utrymme till omkörningar, säger Morgan Andersson.

Det var bara Robert Lambert som gjorde en omkörning på 15 heat. Det var i sjätte heatet där båda Västerviksförarna kom efter hemmaåkarna Niels-Kristian Iversen och Marcin Nowak. Robert låg trea i utgången av startsvängen men drog på och smet förbi båda vargförarna.

– Det är enda chansen att köra om där, efter det första varvet är det omöjligt, säger Morgan Andersson.

Thorssell imponerade i slutet

Matchmässigt var det svängigt. Västervik började bra och var uppe i ledning fram till det åttonde heatet. Västervik förlorade sedan både med 5–1 och 4–2 och Vargarna vädrade seger vid 38–34 efter 12 heat.

I det 13:e heatet tog Robert Lambert och Jacob Thorssell en matchavgörande femetta och kvitterade. Vargarnas Chris Harris låg stenhårt bakom Jacob Thorssell och pressade men Åtvidabergssonen höll effektivt undan.

Det första nomineringsheatet slutade 3–3.

– Vi hade banorna ett och tre, de sämsta banorna. Jag tänkte först sätta in Robert Lambert men frågade Mads Hansen om han var beredd att ta bana ett. Han sa ja och då satte jag upp honom ihop med Jacob Thorssell. Det var bra av killarna att köra 3–3, säger Morgan Andersson.

Nöjd med segern

I sista heatet hade Robert Lambert Max Fricke de bästa banorna, tog starten och var först ut ur förstasvängen. Robert tog täten före Max. På tredje varvet körde Chris Harris omkull. Men i stället för omstart frös domaren helt riktigt heatet. 5–1 till Västervik.

– Max Fricke hade problem med cykeln i början och bytte inför sina två sista heat där han tog fullt.

– Efter hur matchen blev så måste jag vara nöjd med segern. Vi hade ett bra snack i pausen och det var inga hängande huvuden utan alla var på hugget. Även om Robert Lambert var mycket bra så var det laginsatsen som avgjorde till slut. Den här segern och två premiärpoäng är fint att ta med sig, säger Morgan Andersson.

Kommande tisdag är hemmapremiär på Hejla Arena i Västervik då Rospiggarna från Hallstavik kommer på besök.

Conny Blomander

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt