Annons:

REPLIK: Ekonomiskt och miljömässigt oförsvarbart att skrota Tjustbanan

Att en miljökonsult kan hävda att bil och busstrafik skulle vara ett miljöalternativ jämfört med tågtransporter är väl ändå ett unikum. De argumenten som framförs i DVV 8/9 förordas bilen och bussen som det bästa alternativet!!

Annons:

Jag kan inte, då räcker inte detta forum till (för litet utrymme man räknar nedslag) till att framföra fördelen med spårbundna transporter. Men en sak kan jag säga vad som än kommer fram i denna debatt så väger vågskålen över till rälsbunden trafik.

 

I debatten härleds frågan till att att de fossila utsläppen enligt debattören skulle minska med 97% om sträckan skulle gå med vanlig buss, samtidigt förordar trafikverket att till och med gårdagens bilpark skulle det vara miljövänligare, citerat. Är det någon som tror på den utredningen om det nu är en utredning eller om argumenten tagits ur luften från trafikverket. Den vetenskapliga analysen skulle jag vilja se och läsa och lägga den i samma vågskål som de utredningar som jag har tagit del av.

*

Är det bara de ekonomiska fördelarna som här förordas, för då är det ju det bästa att inte göra någonting alls vare sig åt banan eller vägen.

Det har skrivit på detta forum till och med av ledarskribenten för Västerviks-Tidningen att det det mest, läs noga lönsammaste sättet att sig till och från Linköping är att åka bil eller buss. Ett helt ofattbart inlägg i debatten för en seriös tidning som förordar valfrihet för medborgarna.

*

Jag har skrivit om detta förut och jag skriver igen att det skulle vara ekonomisk och miljömässigt oförsvarbart att skrota Tjustbanan, jag kommer aldrig att tro på dessa argument vare sig dom kommer från en miljökonsult eller ledarskribenter.

Några ekonomiska och miljövetenskapliga utredningar som visar att det skulle vara det bästa att avveckla Tjustbanan har jag inte sett.

Men varför skall vi debattera om Tjustbanan och vägen och ställa dessa två transportsätt mot varandra vara eller icke vara,vi behöver ju bägge två i en demokrati måste vi få den möjligheten att välja.

Ulf Andersson

Fotnot: Inlägget är en replik på denna debattartikel.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt