Annons:

Polisen kvar i tjänst efter mopedhändelsen:

Lokalpolisområdeschef Anders Pleijel kommenterar nu den händelse där en polisbil körde på en ung mopedist i Västervik.

Polisen kvar i tjänst efter mopedhändelsen: "Olyckor är alltid olyckliga"

I lördags kväll blev en ung person på moped påkörd av en polisbil. Polisen är fortsatt försiktiga med kommentarer, men ärendet hanteras av avdelningen för särskilda utredningar.
– Olyckor är alltid olyckliga, säger Anders Pleijel, lokalpolisområdeschef i lokalpolisområde Västervik.

Annons:

Det var vid 20.45-tiden som larmet om olyckan på Slottsholmsvägen i Västervik kom. En polispatrull hade då kolliderat med en mopedist av okänd anledning.

Under lördagskvällen hade polisen väldigt lite information om händelsen. Mamman till den drabbade pojken var mycket upprörd över händelsen. Kollisionen kunde ha slutat betydligt värre. Bilder som vår tidning tagit del av visar att mopeden blev mosad under polisbilen. 

– Det är helt jävla sinnessjukt att köra över någon person. Jag är jäkla tacksam att det gick som det gjorde så inte Elias fick mera skador. Sådant här får absolut inte hända. Bara för att de har blåljus kan de inte bete sig hur som helst, säger den drabbades mamma Linda Hummelgren.

Pojken, som precis fyllt 15 år, fick skrapsår på ryggen och armen samt ont i en tumme. 

– Han är givetvis chockad av händelsen, men det kunde ha gått mycket värre. Polisen gjorde ett jäkligt stort övertramp. Jag är faktiskt osäker på om han sätter sig på en moped igen. Han var så stolt över sin moppe och såg fram emot att visa upp den i skolan. Nu är den skrot, berättade pojkens mamma. 

Kvar i tjänst

Utredningen är överlämnad till särskilda avdelningen, vilket är rutin när polisens agerande utreds. Polisen lokalt har inte velat kommentera händelsen. På måndagen är lokalpolisområdeschef Anders Pleijel också fåordig om händelsen.

– Alla olyckor är alltid olyckliga, konstaterar han.

I övrigt vill han inte kommentera något kring vad som hände i lördags. 

– Det är ett ärende för interna utredningar och det sköts av dem. Vi uttalar oss inte och spekulerar inte något kring det. Jag hänvisar dig till interna utredningar, säger han. 

Anders Pleijel berättar att ingen har tagits ur tjänst efter händelsen.

– Polismannen är kvar i tjänst. Jag tar inte de diskussionerna i media, men det blir ett ärende för mig, polismannen och gruppchefen. Den hanteringen är inte påbörjad.

Vad mamman till den påkörda pojken har berättat för vår tidning känner Anders Pleijel inte till.

– Jag har inte läst det. 

Ska ni ha fler möten med polismannen den här veckan?

– Vi ska prata med polisen ifråga, men det här hanteras av interna utredningar i Malmö. Det är den normala gången och jag tänker inte spekulera någonting.

Vår tidning har sökt avdelningen för särskilda utredningar för en kommentar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt