Annons:

Åtalad polisman i norra länet anmäld för tredje gången – har nu inre tjänst

Bilden är en genrebild, och polismannen på bilden är inte den som omskrivs i texten. Foto: MostPhotos

Åtalad polisman i norra länet anmäld för tredje gången – har nu inre tjänst

Den anmälan som gjordes efter kollisionen mellan en polisbil och en mopedist i Västervik var den tredje mot samma polisman. Bland annat väntar rättegång då han står åtalad för misshandel, och han har nu inre tjänst. Det avslöjar P4 Kalmar i dag.

Annons:

Den 11 augusti i år kolliderade en polisbil med en 15-årig mopedist i närheten av resecentrum i Västervik. Pojken klarade sig utan allvarliga fysiska skador men var mycket skärrad efter händelsen där mopeden hamnade under polisbilen och blev totalt demolerad.

Enligt pojkens mamma körde polisen på "fel" person och i en intervju med vår tidning beskrev hon polisens agerande som "ett jäkligt stort övertramp".

Polismannen som körde på pojken är hemmahörande i norra Kalmar län och utreds nu av särskilda åklagarkammaren. Häromdagen berättade chefsåklagare Kajsa Sundgren för vår tidning att en person är skäligen misstänkt för brott.

Tredje anmälan mot polismannen

I dag avslöjar P4 Kalmar att det är den tredje anmälan som görs mot samma polisman.

I ett av fallen är mannen åtalad för att i mars i år ha misshandlat en man som skulle avvisas från socialkontoret i Hultsfred. Misshandeln ska ha skett med batong och rättegång väntar.

Åklagaren har kallat ett antal vittnen, bland annat polismannens kollega samt ett antal personer anställda på socialförvaltningen i Hultsfred, för att styrka att det varken funnits skäl till eller varit proportionerligt att slå målsäganden med batongen. Polismannen ska inte heller ha upprättat någon anmälan om våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman eller hot mot tjänsteman i samband med händelsen. Polismannen förnekar brott.

Har inre tjänst

Polismannen har tidigare också anmälts för att ha prejat en bil av vägen utanför arbetstid, uppger P4 Kalmar. Händelsen ska ha inletts med att en mötande bil blinkade på polismannen som sedan körde efter bilen. Den anmälan lades dock ner.

Nu utreds alltså mannen ännu en gång av särskilda åklagarkammaren efter kollisionen med mopedisten i Västervik.

Polismyndigheten vill inte ge någon kommentar till P4 Kalmar. Polismannen är i dag i inre tjänst, vilket ska ha bestämts sedan tidigare, uppger P4 Kalmar.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt