Annons:

DÖMS TILL FÄNGELSE EFTER NARKOTIKASMUGGLING

En man döms till ett års fängelse efter flera narkotikabrott. Foto: Kalmar tingsrätt

DÖMS TILL FÄNGELSE EFTER NARKOTIKASMUGGLING

En man från Västerviks kommun döms till ett år i fängelse efter två fall av narkotikasmuggling, narkotikabrott och ringa vapenbrott.

Annons:

Två paket amfetamin, skickade från Tyskland respektive Nederländerna, var adresserade till mannen när de anlände till postterminalen vid Arlanda flygplats. Kort efter att den andra försändelsen stoppats hittade Polisen narkotika i mannens bostad och han var även påverkad vid tillfället. Totalt handlar det om cirka 230 gram amfetamin som skickats till mannen.

Utredningen visar även att mannen har gjort flera sökningar efter narkotika på sin dator samt en konversation som visar att mannen varit missnöjd med en utebliven leverans. Det finns också flera transaktioner med privatpersoner trots att mannen saknat inkomst under perioden.

Har ingen förklaring

Han är cirka 30 år gammal och nekar till brott, men kan inte ge någon förklaring till transaktionerna. Tingsrätten menar att det handlar om en efterhandskonstruktion och dömer mannen för två fall av narkotikasmuggling.

Det vapen som mannen haft i sin bostad är en elpistol och en pepparspray, vilket anses vara ett ringa brott. I bostaden hittades över fem olika narkotikaklassade preparat.

Mannen har dömts för en mängd ringa narkotikabrott genom åren och får nu fängelse i ett år. Den villkorliga frigivningen från en tidigare dom anses förverkad.

Domen kan överklagas.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt