Annons:

MAN ÅTALAS FÖR VÅLDTÄKTER MOT BARN

En man i 40-årsåldern åtalas för dubbla våldtäkter mot barn. Foto: Jakob Karlsson

MAN ÅTALAS FÖR VÅLDTÄKTER MOT BARN

En man från Hultsfred, cirka 40 år gammal, åtalas för två våldtäkter mot ett ”närstående” barn. Mannen misstänks även för flera andra brott mot barnet.

Annons:

Våldtäkterna har inträffat i våras och i somras. Vid första tillfället tog mannen strypgrepp på flickan och höll fast henne i en soffa. Vid det andra utdelade han flera slag mot flickans höfter för att flickan inte skulle kunna pressa ihop sina ben.

Händelserna har inträffat inomhus i bostäder i Hultsfreds kommun. Enligt åtalet är mannen närstående till flickan och åklagaren menar att handlingarna har varit ”ägnade att skada tryggheten och tilliten hos ett barn i dess förhållande till en närstående person”.

Misshandel och ofredanden

Mannen är även misstänkt för flera andra brott mot barnet: det handlar om två fall av misshandel, ofredande och sexuellt ofredande. Under 2018 ska mannen dels ha slagit en aluminiumburk i huvudet på flickan och vid ett annat tillfälle tryckt en kudde över ansiktet på henne.

Mellan 1 januari 2018 och 15 augusti 2019 ska mannen, både muntligen och skriftligen, kallat flickan för flera nedsättande tillmälen som exempelvis ”hora” och ”fitta”.

I början av augusti i år tryckte mannen upp flickan mot en väg och tafsade på hennes kropp. Han ska även ha uttryckt att han ville betala för sex med henne. Den händelsen inträffade i en annan kommun i länet.

Nekar till flera brott

Mannen erkänner ofredande, men nekar till övriga anklagelser. Åklagaren har åberopat en bred bevisning mot mannen som bland annat består av en ljudinspelning där mannen erkänner att han brukade våld vid det andra övergreppet mot flickan.

Mannen anhölls i sin frånvaro den 1 augusti, men greps först den 3 september. Han har varit häktad sedan den 5 september. Det sexuella ofredande som mannen åtalas för inträffade alltså efter att han anhölls i sin fråvaro. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt