Annons:

BRUTALA MORDET: BILDEN AV MISSTÄNKTE MARIANNELUNDSBON BÖRJAR KLARNA

Foto: Genrebild

BRUTALA MORDET: BILDEN AV MISSTÄNKTE MARIANNELUNDSBON BÖRJAR KLARNA

Den man, bosatt i Mariannelund, som under fredagen häktades för mord på en kvinna i Linköping, förekommer sedan tidigare under mer än 30 avsnitt i belastningsregistret. Mannen var tidigare gift med kvinnan, som levde med skyddad identitet, och tillsammans har de flera barn.

Annons:

Det börjar nu klarna kring vad som hände vid det fruktansvärda våldsdådet i Linköping på torsdagsförmiddagen.

Det var vid elvatiden som polisen larmades om ett pågående våldsbrott vid Resecentrum. I gångtunneln mellan spåren ska en kvinna ha blivit knivhuggen ett stort antal gånger, och hon avled senare av sina skador. Den misstänkte gärningsmannen ska enligt obekräftade uppgifter ha stått och väntat på kvinnan i tunneln.

När polisen anlände bara minuter senare, var den misstänkte gärningsmannen, som är i 40-årsåldern, kvar på platsen och kunde gripas.

Ex-frun levde med skyddad identitet

Kvinnan, som var i 45-årsåldern, var tidigare gift med mannen, och tillsammans har de flera barn. Både kvinnan och flera av barnen levde med skyddad identitet.

Totalt förekommer mannen under 32 avsnitt i belastningsregistret. Så sent som i februari i år dömdes han vid Norrköpings tingsrätt till skyddstillsyn för stöld, försök till stöld och försök till våld mot tjänsteman.

Nekar till brott 

Häktningsförhandlingarna avseende mordanklagelserna hölls bakom lyckta dörrar vid tingsrätten i Linköping vid 15-tiden på fredagen.

Mannens försvarsadvokat har berättat att hans klient har vidgått vissa delar av händelseförloppet, men under häktningsförhandlingarna ska mannen ha nekat till brott och ville bli försatt på fri fot.

Mannen häktades dock med restriktioner på sannolika skäl misstänkt för mord. Ett paragraf 7-intyg ska även inhämtas, vilket ska kunna visa om det finns skäl att tro att 40-åringen från Mariannelund lider av en psykisk störning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt