Annons:

Samuel Josefsson, Johanna Karlsson och Henrik Nestor är nya reportrar på Dagens Vimmerby AB.

Johanna, Henrik och Samuel – här är våra tre nya reportrar

Dagens Vimmerby AB fortsätter satsa på att stärka det redaktionella innehållet. Efter semestern har Johanna Karlsson, Henrik Nestor och Samuel Josefsson anslutit till bolagets tidningar.
– Vi är mycket glada för att ha lyckats få till de här lösningarna, säger Jakob Karlsson, vd och ansvarig utgivare.

Annons:

Johanna Karlsson, 33, och Henrik Nestor, 39, har båda börjat arbeta 40 procent på Dagens Vimmerby AB efter semestern. De båda kommer märkas och synas mest på DV och DH, men likväl göra artiklar till övriga sajter som bolaget driver. 

Samuel Josefsson, 23, kommer att jobba med sportbevakning på 25 procent i huvudsak i Västerviks kommun och därmed på DVV. 

– Med de här rekryteringarna får vi en bredare redaktion och vässar vårt journalistiska arbete ytterligare. Vi har under flera år satsat mycket på de nya sajter vi öppnat, men känner nu att det är rätt läge att stärka upp centralredaktionen i Vimmerby. Rekryteringarna är delvis en följd av det nya presstödet och delvis en ökad försäljning på våra sajter. Som läsare kommer man kunna vänta sig ännu fler artiklar från oss och för oss som jobbat på DV sedan innan blir det en bättre arbetsmiljö, säger Jakob Karlsson, vd och ansvarig utgivare för koncernen. 

"Lyxigt och roligt"

Johanna Karlsson bor på en gård i Kulla utanför Pelarne och säger så här om att ansluta till redaktionen:

– Det känns väldigt kul! Särskilt att få skriva om så mycket olika grejer – alltifrån kultur till politik och nystartade företag. Det är så spännande och lärorikt. De senaste åren har jag arbetat i eget företag med sociala medier och gjort frilansjobb, så bara en sådan sak som att ha kollegor känns väldigt lyxigt och roligt, säger hon. 

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Förhoppniningsvis lyckas jag blanda upp all sport på helgerna med lite kultur, säger hon med glimten i ögat och fortsätter:

– Jag hoppas också få skriva lite längre reportage och personporträtt om intressanta människor i trakten. 

Bredare perspektiv

Henrik Nestor kommer ursprungligen från Stockholm och tror att det är på både gott och ont som han är mindre lokalförankrad än övriga delar av redaktionen. Han är även grafisk formgivare och illustratör.

– DV är en modern tidning och en modern arbetsgivare som anammar devisen "frihet under ansvar", vilket jag uppskattar mycket hos en arbetsgivare, säger han.

Är det något särskilt du är intresserad att skriva om?

– Klimatet och allt som rör det ämnet. Både klimatförändringar och den typen av otäckheter, men även nya innovationer och nya möjligheter som uppstår inom ramen för den gröna omställningen. Klimatförändringarna är globala men samtidigt lokala, precis som lösningarna är både globala och lokala på samma gång.

Muskelsjukdom ändrade förutsättningarna

Samuel Josefsson kommer från Mörlunda och har läst till journalist i Jönköping.

– Jag ser det här som en chans att bli en bättre journalist och som en otroligt rolig utmaning. Det är ett fantastiskt gäng som har tagit hand om mig ända från starten. Jag gillar att vara ute på arenorna och rapportera, men gillar även att göra längre intervjuer med idrottsprofiler för att komma närmare dem som personer. Jag har ett stort driv för journalistyrket.

Som liten drömde Samuel om att bli NHL-proffs, men en muskelsjukdom ändrade förutsättningarna för honom radikalt.

– Jag har alltid varit en sportkille med mycket energi, men för tio år sedan fick jag beskedet att jag fått en muskelsjukdom. Jag fick lägga av med ishockeyn och mitt liv förändrades väldigt mycket. Sjukdomsbeskedet har drabbat min mentala hälsa mycket genom åren, men min familjs och alla mina fantastiska vänners stöd i vardagen gör att jag står här och kan njuta av de fina stunderna i livet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt