Annons:

Nästa vecka blir det mycket drop in-vaccinationer i länet. Foto: MostPhotos

Storsatsning på drop in-vaccinationer nästa vecka – så ser det ut i länet

Nästa vecka blir det storsatsning på drop in-vaccinationer i Region Kalmar län. De senaste siffrorna visar att 86,5 procent av befolkningen i länet tagit en första dos vaccin mot covid-19. 

Annons:

Den senaste uppdateringen från Folkhälsomyndigheten, som sträcker sig fram till och med den 10 oktober, visar att 169 547 personer är fullvaccinerade. Det motsvarar 82,6 procent. 

I riket är siffrorna 84,1 procent respektive 78,8 procent. 

I länet finns dock stora skillnader både geografiskt och åldersmässigt när det gäller vaccinationsviljan. I åldersgrupperna över 40 år har mer än 80 procent fått en första dos och den högsta vaccinationsviljan finns mellan 70 och 79 år, där 95,3 procent tagit en dos vaccin.

Lägst vaccinationstal finns bland 16- och 17-åringar där 71,4 procent tagit en första dos. Bland 18-29-åringar är det 74,7 procent och bland 30-39-åringar är det 78,3 procent.

Drop in-vaccinationer i länet

Högsby kommun är den kommun i länet med lägst andel vaccinerade av befolkningen. 77,7 procent har fått en första dos att jämföra med Mörbylånga där det rör sig om över 90 procent. 

Kommande vecka blir det en storsatsning på drop in-vaccinationer vid samtliga länets hälsocentraler. Onsdag den 20 oktober mellan 15 och 18 är det drop in på samtliga hälsocentraler och flertalet privata mottagningar. Undantagen är Husläkarcentrum och Slottsfjärden i Kalmar och Riddarhusläkarna i Västervik.

Det kommer också bedrivas drop in-vaccinationer vid länets tre sjukhus vid samma tidpunkt. 

"Det behövs ingen förhandsbokning för att vaccinera sig under drop-in-tiden. Det enda man behöver ha med är legitimation och en underskriven samtyckesblankett om man är under 18 år", meddelar regionen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt