Annons:

Det pågår smittspårning av Covid-19 på Rosavillas särskilda boende i Västervik.

Smittspårning av Covid-19 pågår inne på särskilt boende

Det pågår nu smittspårning inne på Rosavillas särskilda boende i Västervik. En ur personalen har insjuknat och testats positiv för Covid-19.

- Smittspridning pågår nu i Västervik så det var nästan väntat, säger medicinsk ansvarig sjuksköterska Jeanette Medner Forsberg. 

Annons:

Smittspårning för Covid-19 har inletts på Rosavilla särskilda boende i Västervik. Anledningen är att en ur personalen har testats positivt för Covid-19. 

Jeanette Medner Forsberg bekräftar att smittspårning genomgörs på det särskilda boendet under dagen på Rosavillas särskilda boende.

- Covid-19 sprider sig nu i Västervik så det var nästan väntat att vi skulle få fall på våra särskilda boenden, säger hon.

Kommer man att spåra om det är den Sydafrikanska varianten som sprids i Västervik om man hittar några fler som har insjuknat?

- Nej, det skulle jag inte tro. Man smittspårar om det finns Covid-19, inte vilken variant det är. Det gör man i så fall i ett senare skede, säger Jeanette Medner Forsberg.

Är det regionen som genomför smittspårningen?

- Smittspårningen görs av våra undersköterskor och sjuksköterskor på uppdrag av regionen. Man vill veta snabbt om smittan har spridit sig in på det särskilda boendet.

Är det första gången i höst som man smittspårar på ett särskilt boende i kommunen?

- Man har smittspårat på ett annat särskilt boende tidigare, säger Jeanette Medner Forsberg.

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt