Annons:

Dubbla satsningar att vänta i Västervik – kök och matsal ska byggas om

Region Kalmar län tittar på dubbla satsningar i Västervik. "Det rör sig om ålderstigna lokaler där miljö- och byggnadskontoret har gjort påpekanden", skriver regionen.

Annons:

Dels handlar det om Gamleby folkhögskola, dels handlar det om Stora Trädgårdsgatans hälsocentral i Västervik. När det gäller Gamleby folkhögskola ska en förstudie göras om möjligheten att bygga om och modernisera kök och matsal där.

"Det rör sig om ålderstigna lokaler där miljö- och byggnadskontoret har gjort påpekanden när det gäller hygien och arbetsmiljön i de trånga lokalerna. Ventilationen är också undermålig", skriver regionen. 

Enligt tidsplanen ska ett inriktningsbeslut tas i november 2022. 

Stora Trädgårdsgatan hälsocentral i Västervik anses vara för liten. Den togs i bruk för 20 år sedan och sedan dess har primärvårdens uppdrag ökat, antalet läkartjänster tredubblats tillsammans med övrig personal och specialistfunktioner.

"En förstudie ska nu ske kring möjligheten att utöka ytan eller om en annan lokalisering ska utredas", skriver regionen.

– Vi har full förståelse för att Stora Trädgårdsgatans hälsocentral är överbelastad och således delar regionmajoritetens åsikter, men vi vill också trycka på att Västervik som stad växer i snabb takt. Vi menar att utredningen måste breddas för att ta reda på om fler hälsocentraler behöver etableras i Västervik, säger Malin Sjölander (M), vice ordförande i regionstyrelsen.

Även där ska ett inriktningsbeslut tas i november nästa år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt