Annons:

Brister uppdagade på hälsocentral efter inspektion

Arbetsmiljöverket anser att det finns brister i arbetsmiljön hos en hälsocentral i Västervik. Foto: MostPhotos

Brister uppdagade på hälsocentral efter inspektion

Den 18:e januari besökte Arbetsmiljöverket Stora Trädgårdsgatans Hälsocentral i Västervik för en inspektion gällande arbetsmiljön. Vid inspektionen uppdagades brister som hälsocentralen nu har tre månader på sig att åtgärda.

Annons:

Flera åtgärder har redan vidtagits av hälsocentralen för att komma till rätta med de arbetsmiljöproblem som tidigare påpekats av både skyddsombud och arbetsmiljöverket. Nu menar Arbetsmiljöverket att de åtgärder som vidtagits är bra, men att det saknas riskbedömningar för de olika yrkesgrupperna. 

”Det som saknades var dokumenterade riskbedömningar för de olika yrkesgrupperna där ni definierat och bedömt riskerna avseende obalans mellan krav och resurser i arbetet.” skriver myndigheten i sin rapport. 

Att riskbedömningar inte gjorts riskerar att bidra till felaktiga bedömningar när det kommer till personalens arbetsbelastning. Något som leder till ökad risk för ohälsa hos de anställda, menar Arbetsmiljöverket. 

Arbetstagare löper risk att drabbas av ohälsa

Just arbetsbelastningen framhålls också som en brist efter inspektionen. 

”Vid inspektionen framkom det att ni har arbetstagare hos er som kan löpa risk att drabbas av ohälsa på grund av arbetsbelastningen” står att läsa i utlåtandet. 

Det framkommer i inspektionsmeddelandet att hälsocentralen har vidtagit åtgärder för att komma till rätta med arbetsmiljöproblemen, bland annat genom yrkesgruppträffar varje vecka och löpande mötesschema. Åtgärderna i sig är bra, men det saknas dokumenterade riskbedömningar, anser Arbetsmiljöverket.  

Hälsocentralen har nu tre månader på sig att åtgärda bristerna. Skulle bristerna inte vara åtgärdade vid nästa inspektion riskerar hälsocentralen föreläggande och förbud.

Vi har sökt och fortsätter söka ansvariga på hälsocentralen för en kommentar. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt