Annons:

TÅGTRAFIKEN STOPPAS PÅ FLERA STRÄCKOR I LÄNET

Tågtrafiken stoppas på flera sträckor i länet. Foto: Ossian Mathiasson

TÅGTRAFIKEN STOPPAS PÅ FLERA STRÄCKOR I LÄNET

Tågtrafiken stoppas på flera sträckor i Kalmar län. Detta på grund av att SMHI varnar för storm med vindar på upp till 25 meter per sekund under natten.

Annons:

Kraftiga vindar dram fram över Skåne, Blekinge och Småland och Trafikverket har därför tagit beslut att av säkerhetsskäl stoppa tågtrafiken på flera tågsträckor.

Trafiken stoppas från klockan 04.00 på fredag morgon. Anledningen är att det vid kraftiga vindar kan medföra att träd faller över spåren.

– Vi tar det här beslutet för att säkerställa att inga tåg ska bli stående med passagerare och att resenärer så tidigt som möjligt kan planera sin resa på annat sätt, säger Annika Canaki, avdelningschef på verksamhetsområde Underhåll på Trafikverket i region syd.

"Har en dialog"

För den som tänkt att åka tåg gäller det att ta del av den information som finns på tågbolagens hemsidor. Trafikverket håller väderläget under uppsikt och är väl förberedda om vädret också kommer påverka vägtrafiken.

– Risken än att träd blåser omkull eller att andra föremål skulle hamna på vägarna. Men vi är väl förberedda och har en dialog med våra driftentreprenörer. Som trafikant kan man hålla sig uppdaterad via vår webb där trafikinformationen hela tiden uppdateras, säger Annika Canaki.

Sträckorna Kalmar-Rimforsa, Nässjö-Hultsfred, Blomstermåla-Mönsterås och Berga-Oskarshamn berörs bland annat. Även sträckan Linköping-Västervik ställs in. Dessa sträckor beräknas kunna öppna igen lördagen den 15 januari klockan 04.00.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt