Annons:

Trenden fortsätter – så ser det ut med covid-19-fall i länet

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Trenden fortsätter – så ser det ut med covid-19-fall i länet

Trenden med en minskning av antalet insjuknade i covid-19 och influensa fortsätter i länet. Övervakningen av covid-19 kommer dock inte att upphöra.

Annons:

Uppmaningen om att stanna hemma vid symtom gäller fortsatt.

– Övervakningen av olika virusvarianter, fortsatta vaccinationsinsatser, förebyggande åtgärder inom hälso- och sjukvården och omsorgsverksamhet där de med hög risk för allvarlig sjukdom vistas fortsätter. Vi kommer också att ha beredskap för en ökad testning och smittspårning om det behövs. Det är centrala åtgärder att upprätthålla under det kommande året, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin i sin lägesbild av den gångna veckan.

Så många har tagit fyra doser

Folkhälsomyndighetens statistik, som sträcker sig till och med den 8 maj, visar att 64,9 procent av befolkningen 65 år eller äldre i länet har tagit en fjärde dos mot covid-19. Siffran för hela landet är 55,6 procent.

I gruppen över 90 år handlar det om 74,6 procent.

Folkhälsomyndighetens senaste statistik visar att 40 958 personer tagit fyra doser i Kalmar län.

"Det finns möjlighet att ta en första, andra, tredje och fjärde dos vid länets hälsocentraler. För en tredje dos krävs att man är över 18 år och att det har gått minst tre månader sedan andra dosen gavs. En fjärde dos ges för närvarande till personer som är 65 år eller äldre och där det gått fyra månader sedan dos 3. Också de som har hemtjänst, hemsjukvård eller bor på särskilt boende erbjuds en fjärde dos", skriver regionen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt