Annons:

 • ”Krupit genom nässlor och trängt oss genom tät skog”

  Många ville hjälpa till. "Det var rätt eländig terräng, vi har krupit genom brännässlor och trängt oss igenom tät skog på var sida om vägen", sa Merel Nijdam. Foto: Lotta Madestam

 • ”Krupit genom nässlor och trängt oss genom tät skog”

  "Jag vill göra allt jag kan för att hjälpa till", sa Merel Nijdam från Gullringen när hon var tillbaka efter gruppens första sökinsats. Foto: Lotta Madestam

 • ”Krupit genom nässlor och trängt oss genom tät skog”

  "Vi jobbar inte heltid längre och känt att vi vill göra något värdefullt av vår tid, då är Missing People en aktivitet som passar bra att lägga tid på", sa Erik Sandberg. Han och sambon Christina Gustafsson var två av uppskattningsvis 200 som deltog i sökinsatsen i Björksebo på onsdagskvällen. Foto: Lotta Madestam

 • ”Krupit genom nässlor och trängt oss genom tät skog”

  Foto: Lotta Madestam

”Krupit genom nässlor och trängt oss genom tät skog”

För Merel Nijdam från Gullringen var det första gången hon deltog i en sökinsats med Missing People.
– Jag vill göra allt jag kan för att hjälpa till, sa Merel när hon var tillbaka efter gruppens första sökinsats.

Annons:

Merel Nijdam och hennes vänner tillhörde en av de första grupperna som skickades ut på ett sökområde, sedan insatsen i Björksebo strukturerats upp av Johanna Hedlund och hennes kollegor i Missing People.

Gruppen var också först att återvända efter en timme, då väntade en kort paus innan de skickades ut på ett nytt sökområde tillsammans med sin patrulledare.

Första gången

För Merel Nijdam var det första gången hon deltog i en sökinsats.

– Jag följer Missing People på Facebook. När jag fick se att en kvinna i Hultsfreds kommun saknades kände jag att jag ville hjälpa till och göra vad jag kan för att försöka hitta henne.

Hur känns det nu när du gjort en första insats?

– Det känns bra att vara med. Det var rätt eländig terräng, vi har krupit genom brännässlor och trängt oss igenom tät skog på var sida om vägen.

Vill göra något värdefullt med tiden

Erik Sandberg och Christina Gustafsson från Vimmerby har länge tänkt på att gå med i Missing People – men det har helt enkelt inte blivit av. Förrän nu, när de fick läsa om försvinnandet.

– Vi jobbar inte heltid länge och känt att vi vill göra något värdefullt av vår tid, då är Missing People en aktivitet som passar bra att lägga tid på. Det känns skönt att kunna bidra när man har tiden, säger Erik Sandberg.

Redan en timme efter att de gått med i Missing People kom informationen om sökinsatsen i Björksebo.

– Det kändes självklart att åka hit.

Ni har inte funderat på och avskräckts av vad ni kan få vara med om?

– Vi har fått bra information och tips innan och ibland måste man vara beredd att ”betala lite”. Skulle det här få en lycklig utgång har det varit värt den risken.

Vad tänker du om gensvaret här ikväll?

– Fantastiskt att så många ställer upp, det finns hopp om mänskligheten, säger Erik Sandberg.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt