Annons:

Ny sökinsats har inletts – så många är på plats:

Johanna Hedlund har fått ut fyra sökpatruller så här lånt, denna sökdag nummer två. "Jag hoppas det sluter upp mer folk lite senare i dag och kväll, när folk slutat jobbet". Bilden är från onsdagens sökinsats. Foto: Lotta Madestam

Ny sökinsats har inletts – så många är på plats: "Fått ut flera patruller"

Missing People är igång med sin sökinsats dag två i Björksebo. Intresset är inte lika stort som under onsdagskvällen, men Johanna Hedlund, som är operativ chef, är hoppfull.
– Jag hoppas det sluter upp mer folk lite senare i dag och kväll.

Annons:

Sökinsatsen inleddes för ungefär en timme sedan. Så här långt kan Johanna Hedlund meddela att man fått ut fyra patruller.

Hur många har dykt upp för att hjälpa till idag?

– Ungefär ett 50-tal. Så det är lite mindre sökande nu till en början. 

Vad säger du om gensvaret dag två?

– Vi har ju precis inlett och folk jobbar, så jag har full förståelse för att vi inte har lika stor styrka i dag, men jag tänker att det kommer bättras på under kvällen. Jag är nöjd med att vi fått ut flera patruller trots att det fortfarande är kontorstid.

Vilket område har ni börjat söka av idag?

– Vi har utökat området lite. Vi fortsätter göra vissa ledstångssök, det vill säga att vi följer vägar plus att vi även söker i terrängen. Så vi fortsätter med lite olika sökmetoder och olika sökområden.

Hur länge håller sökinsatsen på ikväll?

– Så länge det finns sökande. Vill man vara säker på att vi fortfarande tar emot sökande kan man alltid hålla koll på vår Facebook-sida, där meddelar vi när vi avbryter, eller så kan man ringa vårt sökarnummer: 010-405 94 86. 

Vad skulle du vilja hälsa till den som vill hjälpa till?

– Det är bara att dyka upp. Vi märker att det finns mycket engagemang, det märks på människor som kommer att de är här för rätt orsak. Så i det tragiska, är det ändå en mycket positiv stämning.

Har ni gjort några fynd ni kunnat meddela polisen?

– Inga fynd som jag kan bekräfta, utan det får ni ta med polisen, säger Johanna Hedlund.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt