Annons:

VÄNNENS DOTTER MÖRDADES – NU STARTAR HON INSAMLING

Aina Wiger har startat en insamling till sin vän och företagskollega, som är mamma till den 20-åriga tjej som mördades på ett LSS-boende i Enköping. "Gensvaret har varit fantastiskt", säger hon. Foto: Privat

VÄNNENS DOTTER MÖRDADES – NU STARTAR HON INSAMLING

Aina Wiger i Vimmerby är vän med den mamma i Enköping, vars dotter mördades på ett vårdboende. Nu har hon startat en insamling för att underlätta för mamman ekonomiskt.
– Givmildheten är över förväntan, jag är rörd av folks engagemang, säger Aina Wiger tacksamt.

Annons:

Förutom att de är vänner finns det en annan tydlig koppling, då Aina Wiger driver Hudvårdskompaniet i Vimmerby och mamman är egenföretagare i Enköping.

– Vi är ett gäng företagare som har en grupp där mamman ingår och vi ses även ett par gånger om året. Hon och dottern har också varit här i Vimmerby och hälsat på, så vi har umgåtts mycket privat, berättar Aina Wiger.

”Fick en chock”

Snart efter det fruktansvärda hänt fick Aina Wiger veta av vännen att det var hennes dotter, som miste livet vid attacken på LSS-boendet.

– Jag började direkt gråta och fick en chock. Jag låter nog ganska samlad nu, men det kommer över mig precis hela tiden. Det är så fruktansvärt att tänka på, det går inte att föreställa sig och snart kom tankarna på hennes ekonomiska situation.

– Vi som många andra är i en bransch som har det tufft efter pandemin, då det var så utpekat att man inte skulle gå på massage eller till frisören, tillägger hon. Många har uppskjuten skatt, som man tänkt ta igen i december.

Startade en insamling

Kostnaderna pausas inte, utan hyran och alla andra räkningar ska betalas. Det födde en tanke hos Aina Wiger att hon kunde hjälpa till genom att starta en insamling till mamman, för att i vart fall underlätta för henne ekonomiskt.

Hur är gensvaret?

– Helt otroligt, långt över förväntan. Definitivt. Jag vågade inte ens tänka att jag skulle få in till hyran på 10 000 kronor, nu är det långt mer på bara några dagar, säger Aina Wiger som väljer för tillfället att inte nämna summan som kommit in så här långt.

Du har fått stort stöd av företagare i Enköping, hur har det gått här i Vimmerby där du är verksam?

– Jättebra, det är många företagare som swishat pengar privat och även privatpersoner bidrar. Nu har jag varit i kontakt med hennes revisor och jag vet att pengarna kommer göra jättestor skillnad, det är en enorm lättnad.

Hur kommer det sig tror du, att det är så stor uppslutning även här?

– Den mentalitet jag märker finns i Enköping, den mentaliteten har vi också i Vimmerby. Människor är stöttande, upplever jag. Jag är inte här ifrån utan inflyttad, jag upplever att Vimmerbybor är supportande.

Hur tänker du kring allt det här?

– Det känns jätteskönt att kunna bidra. Även om just pengarna inte är plåster på såret, tror jag att människan känner att det är skönt att kunna göra någonting.

Fotnot: Vill man bidra i insamlingen är swishnumret: 070-9286809

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt