Annons:

Nu etablerar sig Vimmerbyföretaget i Västervik på allvar:

Nu etablerar sig Hudvårdskompaniet i Västervik på riktigt. Här är när Aina Söderstrand Wiger mottar priset som årets nyföretagare i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Nu etablerar sig Vimmerbyföretaget i Västervik på allvar: "Fått bra respons"

Prisade Vimmerbyföretaget Hudvårdskompaniet öppnade en pop up-butik hos People i Västervik. Nu är det klart att man stannar kvar.
Det skapar samtidigt nya jobb.

Annons:

Det var i våras som vi berättade att Hudvårdskompaniet inlett ett samarbete med frisörsalongen People i Västervik. Under en tid skulle Vimmerbyföretaget ha en pop up-butik där för att testa marknaden i Västervik och få kunder intresserade av Hudvårdskompaniet.

Nu berättar ägaren Aina Söderstrand Wiger att man blir kvar i Västervik.

– Framför allt beror det på att vi fått så bra respons på att vara där. Det är många som uppskattar att komma till oss och då känns det väldigt roligt att kunna vara kvar med de kunderna. Det har gått bättre än vad vi trodde till och med, säger hon.

Kontraktet med People har förlängts ett år och en del förändringar väntar nu i deras del.

– Vi blir kvar i samma lokal, men det kommer se lite annorlunda ut. Vi kommer inte ha något uppehåll utan vi kör på direkt.

Skapar jobb

Etableringen innebär också en personell utökning. Två person kommer att jobba heltid i Västervik.

– Innan har vi varit där tre dagar i veckan, men nu blir det måndag till fredag, så vi har anställt en person till som ska jobba där.

Att ge ett seriöst intryck är viktigt i skönhetsbranschen, säger Aina Söderstrand Wiger.

– Det är lite mer konkurrens i Västervik, men det känns som att folk vet att vi är seriösa. Även om vi inte har funnits så länge i Vimmerby, så har alla jobbat länge inom branschen och vi har mycket erfarenhet. Skönhetsbranschen är ju ganska mycket på tapeten och det kan vara en oseriös bransch, men jag tycker att vi visar på motsatsen, att vi är proffsiga. 

"Väldigt omhuldade"

Aina Söderstrand Wiger hoppas att etableringen i Västervik ska ge synnergieffekter även i Vimmerby.

– Det vill man såklart. Jag är väldigt mån om Vimmerby, inget slår Vimmerby. Vi har blivit väldigt välkomnade här och omhuldade av Vimmerbyborna. Jag har aldrig upplevt det någon annanstans. Popuptanken var att få reklam för Vimmerby.

Siktar ni på att utöka ytterligare?

– I framtiden, ja. Det måste vara ambitionen i alla fall.

Totalt har Hudvårdskompaniet fem anställda i Vimmerby plus två inhyrda, som är sina egna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt