Annons:

VIMMERBYFÖRETAGET EXPANDERAR – SKA TESTA I VÄSTERVIK

Hudvårdskompaniet, som prisades på Vimmerbygalan, vill expandera och ska testa i Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

VIMMERBYFÖRETAGET EXPANDERAR – SKA TESTA I VÄSTERVIK

Hudvårdskompaniet har vuxit rekordsnabbt och på knappt tre år gått till att ha fem anställda. Nu vill Aina Wiger, som nyligen blev årets nyföretagare i Vimmerby, expandera.
– Vi ska ha en tillfällig salong i Västervik och testa på det, säger hon.

Annons:

För snart tre år sedan valde Aina Wiger att starta Hudvårdskompaniet i Vimmerby. Företaget har vuxit ordentligt och har i dag en stor butikslokal i Vimmerby med fem anställda utöver Wiger själv och dessutom en webshop. 

Nu tittar hon på att expandera och öppna på fler orter. Redan nu är det klart med ett första försök i Västervik.

– Vi ska ha en tillfällig salong i Västervik från 5 april till sista oktober i år. Vi ska testa på och se hur det fungerar. En förhoppning vi har är att kunna expandera ytterligare, säger Aina Wiger, som tog hem dubbla priser på fredagens Vimmerbygala.

Hudvårdskompaniet kommer att flytta in hos People i Västervik.

– Vi kallar det för en popup-salong som vi kommer ha på den etablerade frisörsalongen People. Det kommer bli häftigt att få vara tillsammans med dem. Vi kommer att ta delar av vårt sortiment dit och en del av våra behandlingar dit. Det blir ett ansikte utåt och vi får se lite vad det blir av det här. Det här är en begränsad tid, men då får vi chansen att testa på det.

"Ska utvärdera det här"

På sikt finns förhoppningen att kunna utöka och öppna butiker på fler orter.

– Vi är inte där riktigt än, men vi tar en sak i taget. Vi har en webshop också som växer hela tiden och som är en stor del av vår verksamhet. Vi skickar mycket till hela landet och det kanske är kunder som aldrig har sett eller träffat oss. Det finns massor med möjligheter att vidareutveckla det och det ska vi försöka göra, säger hon och fortsätter:

– Vi har också tagit fram egna produkter och hoppas kunna jobba mer med det i framtiden, men vi har redan nu ett ganska stort sortiment.

När oktober har passerat är det oklart vad som händer.

– Då är tanken förstås att vi ska utvärdera det här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt