Annons:

Matz vädjar om hjälp till tisdagen:

Matz Eklund vid sjön Möckeln, där sökinsatsen koncentrerats till en längre tid. Foto: Arkivbild

Matz vädjar om hjälp till tisdagen: "Har ett hett område"

Sökinsatsen i sjön Möckeln pågick fortfarande vid 18.30-tiden på måndagen. Matz Eklund efterfrågar nu hjälp från allmänheten till tisdagen.
– Vi har ett hett område nu, säger han.

Annons:

Sökinsatsen efter försvunna Agneta har koncentrerats till sjön Möckeln nu en längre tid. På måndagen återupptog man sökandet efter att helgen blivit resultatlös.

Hunden Max har funnits på plats och gjort nya markeringar under måndagen. 

– Vi har lagt ut bojar i en vik och där har hunden gjort flera markeringar. Vi har varit nära många gånger förut, men nu har hunden sagt det här så då kör vi på med sonarbåten här i kväll. Dykarna är inte med ute nu, men får vi en ny bild så dyker de i redan i kväll, säger Matz Eklund, livskamrat till Agneta.

Man kommer köra några timmar till under måndagen, trots mörkrets inbrott.

– Det är inget litet område, men det är inte jättestort heller. Området är så hett att vi kör på och vi kommer fortsätta i morgon också. Bara vi får ihop resurser, så kör vi. Jag ska sätta mig och ringa runt senare i kväll. Blir det fint väder, så kommer vi kanske köra med drönare. Förhoppningsvis kan vi dyka i morgon också. Vi försöker läsa av botten ifall strömmen har fört henne ned till den här viken. 

Behöver du hjälp under morgondagen?

– Jag behöver hjälp av så många som möjligt. Jag behöver folk som går och dykare till i morgon eftermiddag och kväll. Man får gärna höra av sig om man vill hjälpa till. Det är ett så hett område att vi måste skanna av området. På något vis är vi nära, men samtidigt tar det aldrig slut. Men nu kör vi på.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt