Annons:

PostNord storvarslar – så påverkas anställda i Västervik

PostNord går ut med stora förändringar inom organisationen. Bland annat kommer 200 tjänster att försvinna. Foto: MostPhotos

PostNord storvarslar – så påverkas anställda i Västervik

PostNord kom tidigare i veckan med besked om ett stort varsel och meddelade att 200 tjänster kommer att försvinna från organisationen. En större omorganisation görs och 1500 personer med arbeten inom administration kommer att behöva söka om sina tjänster. I Västervik sker inga större förändringar i nuläget, men framöver kan det ske strukturella förändringar tror produktionschef Johan Nilsson.

Annons:

Det är stora förändringar på gång i PostNords organisation. Under tisdagen meddelades att förändringar kommer att ske där bolaget delas in i tre affärsområden – brev, paket och logistik. 1500 anställda inom administration kommer att behöva söka om sina tjänster, och flera hundra tjänster kommer att försvinna. Inga brevbärare kommer dock att beröras av omorganisationen.  

– Det blir en minskning med 200 tjänster, säger Postnords presschef Anders Porelius till tidningen Aftonbladet. 

Vad varslet och förändringarna kommer att betyda för Postnords kontor i Västervik på sikt står inte riktigt klart än, men produktionschef Johan Nilsson ser inte att det kommer att beröra antalet anställda inom den närmaste tiden. 

Hur berörs Västervik av beskedet?

– Vi har informerats om det här, och beskedet är inte något som gäller oss lokalt, och kommer inte påverka medarbetare i produktion på det sättet, så för den delen är det lugnt. Sedan kan det komma att påverka ledarroller längre fram. I nuläget så påverkas vi inte lokalt när det gäller antalet medarbetare. 

– Framöver kommer det att bli lite strukturförändringar, men jag tror inte att någon kommer att förlora jobbet här heller. Det jag tror kan hända är att ledarrollerna kommer förändras. 

Hur kan sådana strukturförändringar se ut? 

– Man gör om själva strukturen i uppdelningen mellan brev, paket och logistik. Då kan det bli så att man får andra ansvarsområden, och det kan hända att det som exempelvis tidigare varit ett område med en chef, får två chefsroller. Då blir det kanske en gruppledare mindre, men det är längre fram.

Hur är stämningen på arbetsplatsen, känner ni av någon oro?

– Nej, inte så stort. Sedan är det såklart alltid så när det sker en förändring att det finns oro. Men jag tror som sagt inte att det kommer att påverka oss lokalt i nuläget. Vi kämpar på, och vi kommer inte ändra något i antalet medarbetare som det ser ut nu. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt