Annons:

Konstpromenad längs med viken varje sommar – e-förslag om att prioritera kulturen

Anordna en årlig konstpromenad längs med Gamlebyviken, föreslår en person i ett e-förslag.
Foto: Mona Gelebo

Konstpromenad längs med viken varje sommar – e-förslag om att prioritera kulturen

En konstpromenad längs med vattnet i Västervik där kommunens konstnärer och hantverksintresserade får visa upp sin konst en dag varje år – det förslår en kommuninvånare i ett e-förslag på kommunens hemsida. 
”Arrangemanget blir ett mycket trevligt återkommande inslag i stadsbilden varje år!” skriver personen.

Annons:

En kommuninvånare i Västervik menar att kulturen i kommunen behöver uppmärksammas och stöttas mer. I ett e-förslag på kommunens hemsida ger personen ett konkret förslag på hur detta skulle kunna ske

”Jag föreslår att kulturansvariga i Västerviks kommun en dag i juli eller augusti arrangerar en konstpromenad längs med Gamlebyvikens promenadstråk. Från Fiskaretorget till ”Roddklubben”. Här får etablerade konstnärer och glada amatörer i Västerviks kommun visa sitt skapande t.ex. keramik, akvarell, olja, grafik, foto, broderi, vävt, finsnickeri, skulptur. Kort sagt alla slags konstformer.”

"Trevligt återkommande inslag i stadsbilden"

En konstpromenad skulle kunna vara ett sätt att stötta lokala konstnärer samtidigt som det blir ett trevligt arrangemang som kan intressera både lokalbor och turister, menar förslagsställaren.

”Arrangemanget blir ett mycket trevligt återkommande inslag i stadsbilden varje år!”

E-förslag gällande Västerviks kommun kan lämnas in av alla kommuninvånare. Förslagen presenteras på kommunens hemsida och går sedan att rösta på för andra kommuninvånare med hjälp av bank-id. De förslag som får tjugo eller fler röster garanteras att tas upp och besvaras av politiken. I skrivande stund har förslaget om en konstpromenad vid Gamlebyviken fått 23 röster. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt