Annons:

Anser inte att kommunen följer funktionshinderpolicy – vill se multibassäng i simhallen

En kommuninvånare har skickat in ett e-förslag om en multibassäng i simhallen. Foto: Genrebild/ Most Photos

Anser inte att kommunen följer funktionshinderpolicy – vill se multibassäng i simhallen

Följer kommunen sin egen funktionshinderspolicy? Det frågar sig en kommuninvånare som menar att det behövs en multibassäng och anpassat omklädningsrum i simhallen i Västervik. 
”I Västerviks kommun finns en funktionshinderpolicy där det står att det ska vara tillgängligt för alla!! FÖLJER KOMMUNEN DEN?? Alla människor har rätt att leva på lika villkor!” skriver personen i ett e-förslag. 

Annons:

Simhallen i Västervik är inte anpassad för personer med funktionsvariationer och den bassäng som finns på sjukhuset räcker inte till för alla som behöver bassängträning. Det menar en kommuninvånare som i ett e-förslag till kommunen föreslår att en multibassäng byggs i simhallen, och att omklädningsrummen ska göras tillgängliga för funktionsvarierade.

”I Västerviks kommun finns en funktionshinderpolicy där det står att det ska vara tillgängligt för alla!! FÖLJER KOMMUNEN DEN?? Alla människor har rätt att leva på lika villkor!” skriver  förslagsställaren.

”Rehabträning är oerhört viktigt för människor med funktionsvariation. Med en multibassäng kan simhallen utöka sin verksamhet väsentligt, flera skulle kunna nyttja hallen. Renoveringen håller ju på, omklädningsrum ska göras för skolorna. Det går även att anpassa för funktionsvarierade.” 

En besparing i längden

En simhall som är tillgänglig för alla skulle i längden bli en besparing för kommunen tror förslagsställaren. 

”I slutändan skulle det bli en besparing för kommunen. Simhallen skulle utnyttjas mer om den var tillgänglig för alla.”

E-förslag kan lämnas in av kommuninvånare via en tjänst på kommunens hemsida. Alla förslag finns sedan att läsas på kommunens hemsida, och kommuninvånare kan med hjälp av bank-id rösta på dem. De förslag som får tjugo röster eller fler garanteras att tas upp och besvaras av politiken. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt