Annons:

Västervikssonen får toppjobb på Svenska Jägareförbundet

Carl-Johan Djurstedt Holm, till vänster, hälsas välkommen som generalsekreterare för Svenska Jägareförbundet av förbundsordförande Peter Eriksson. Foto: Mattias Olsson/Svenska Jägareförbundet

Västervikssonen får toppjobb på Svenska Jägareförbundet

Västerviksbördige Carl-Johan Djurstedt Holm blir ny generalsekreterare för Svenska Jägareförbundet.
– Jag vill vara med att utveckla och försvara jakten. Den betyder mycket för mig, säger han.

Annons:

I förra veckan presenterade Svenska Jägareförbundet sin nye generalsekreterare. Bland många sökanden fastnade man till slut för Västerviksbördige Carl-Johan Djurstedt Holm. Carl-Johan, som är kommendörkapten inom flottan och i dag är anställd på försvarsstaben, tillträder sin nya tjänst i augusti.

– I rekryteringsgruppen har vi sökt efter den med bäst förutsättningar och kvaliteter för jobbet. Att utgå ifrån kompetens, personliga egenskaper och lämplighet har varit självklart för oss. Carl-Johan var den bäste, säger förbundsordförande Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

"Äter i princip bara viltkött"

49-årige Carl-Johan Djurstedt är född och uppvuxen i Västervik. I dag bor han med fru och två döttrar i Stockholm. Sedan 1994 är han medlem i Jägareförbundet och är själv en flitig jägare – ofta handlar det då om klövviltsjakt med sin kleiner münsterländer i hemtrakterna kring Blankaholm.

– Jakten är viktig för mig. Som pappa vill jag att mina barn ska ha lika bra förutsättningar som jag har haft – att kunna jaga i framtiden. Matperspektivet är också viktigt. Vi äter i princip bara viltkött i hemmet. Hållbarhetsfrågor och ”från skog till bord är centralt”. Kunskapen och förståelsen om jakten har minskat i samhället. Samtidigt ifrågasätts jakten allt mer. Jag vill vara med att utveckla och försvara den. Den betyder mycket för mig, säger Carl-Johan Djurstedt Holm i pressmeddelandet.

– Därtill har jag ett stort intresse och engagemang i många jaktfrågor. Men jag skulle nog ändå säga att mitt fokus ligger på helheten – på jakten som fenomen. Jag ser arbetet som ett långsiktigt engagemang. Där jag måste börja med att bygga och förtjäna förtroende.

"Känns helt rätt"

Som chef beskriver han sig som ”närvarande och lyssnande”.

– Jag vill vara oljan i maskineriet och gillar att utveckla och verka i organisationer som fungerar. Göra hantverket, helt enkelt. Sedan är jag en engagerad ledare, som vill få andra att bli engagerade.

Hur känns det nu?

– Detta känns helt rätt. Jag är inspirerad, fylld av energi och stolt över att ha fått detta förtroende. Jag är fullt införstådd med de utmaningar som finns och är ivrig att sätta igång. Dock behöver jag lite tid att sätta mig in i förbundet, frågorna och lära känna människorna. Sammanfattningsvis så känns det mycket bra, säger Carl-Johan Djurstedt Holm.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt