Annons:

  • Sammanslagning av två avdelningar firades på kickoff i Vimmerby

    Ett stort gäng Växa Sverige-medarbetare var på tvådagarskickoff på Hotell Ronja i Vimmerby för att uppmärksamma företagets nya avdelning gårdsnära tjänster. Foto: Privat

  • Sammanslagning av två avdelningar firades på kickoff i Vimmerby

    Kenth Mohlin, avdelningschef för gårdsnära tjänster på Växa Sverige, hälsade medarbetarna välkomna till den första av företagets tre kickoffer. Foto: Ossian Mathiasson

  • Sammanslagning av två avdelningar firades på kickoff i Vimmerby

    Kickoffen inleddes med mingel, bubbel och bingo i solskenet på Hotell Ronjas uteservering. Foto: Ossian Mathiasson

Sammanslagning av två avdelningar firades på kickoff i Vimmerby

Växa Sveriges avdelningar fält och avbytarservice slås ihop och bildar avdelningen gårdsnära tjänster. Sammanslagningen firades med en kickoff på Hotell Ronja i Vimmerby under onsdagen och torsdagen. 

Annons:

Växa Sverige är landets största husdjursförening och är ett rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag som i huvudsak vänder sig till mjölk- och köttföretagare. Företaget är indelade i tre regioner – öst, väst och mittnord – och har sjösatt en ny avdelning som går under namnet gårdsnära tjänster. De tidigare avdelningarna fält och avbytarservice har slagits samman och bildat den nya avdelningen. 

– Världen förändras och gårdarna blir större och färre. Vi behöver förändra vår service och ser synergieffekter med att de här två avdelningarna slås ihop i och med att tjänsterna liknar varandra. Vi kan många gånger samordna våra besök för att göra det billigare för kunden och vi får möjligheten att göra fler saker under ett besök och kan på det viset effektivisera vårt arbete. Kundnyttan är viktigast för vår del och det har även funnits en efterfrågan från våra kunder. Vårt mål är att vi ska kunna ge ännu bättre service till kunden, säger Kenth Mohlin, avdelningschef för gårdsnära tjänster på Växa Sverige. 

Den nya avdelningen sjösattes i början av april. 

– Vi kommer jobba med den nya avdelningen på sikt och det är inget som händer på en gång. Nu tar vi avstamp och ska smyga igång för att sedan se var vi hittar synergieffekterna, säger Kenth Mohlin. 

50 personer på kickoff i Vimmerby

Den första av totalt tre kickoffer för att fira den nya avdelningen ägde rum på Hotell Ronja i Vimmerby under onsdagen och torsdagen. Ett 50-tal medarbetare från Småland och Östergötland kom till Vimmerby. 

– Vi har sjösatt den nya avdelningen och det vill vi fira med tre kickoffer (en i varje region). Region öst är först ut och vi är här i Vimmerby. Vi använder kickoffen till att vi ska komma varandra närmare och lära känna varandra. Det är första gången som många av personerna träffar varandra. 

Personalen bekantade sig med varandra med mingel, bingo, middag och dans på onsdagseftermiddagen och kvällen och fick mer detaljerad information om avdelningen på torsdagen.

– Alla medarbetare har fått information om avdelningen, men vi vill förtydliga det med föreläsning på förmiddagen och samtal på eftermiddagen om hur vi kan få ihop gänget och vad man kan göra som medarbetare inom gårdsnära tjänster. Initialt kommer det inte bli så stor skillnad för personalen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt