Annons:

Testa att vistas i en cell

Kriminalvårdsanstalten i Västervik måste rekrytera 60 sommaranställda

Testa att vistas i en cell

Kriminalvården måste anställa 1 800 sommarvikarier och de satsar hårt på att kunna göra det. För det ändamålet har man byggt en trailer som man åker runt med i landet för att ge en bild av hur det är att jobba där. I morgon lördag kommer den trailern till Västervik och jobbmässan.

Annons:

Kriminalvården kommer att behöva anställa 1 800 sommarvikarier i år över hela landet av de ska 60 anställas vid anstalten i Västervik. Redan klockan åtta på lördagsmorgonen kommer den specialgjorda trailern att finnas på plats för att människor ska få en bild av hur det är att jobba och vistas på en kriminalvårdsanstalt.

- Möt våra medarbetare som kommer att berätta om hur det är att jobba inom kriminalvården, säger Kicki Wallmo, på kommunikationsavdelningen för kriminalvården.

Trailern som kommer att finnas på jobbmässan i morgon är, körs av en dragbil som drivs med hundra procent fossilfritt bränsle och den röda mattan som läggs ut är gjord av återvunna jeans.

Inne i trailern finns det någonting extra som ska visa hur miljön är inne på en anstalt.

- Man kan gå in i en cell, för att få känslan av hur det är att sitta på en anstalt, säger Gustav Borg som är pressekreterare på kriminalvården.

Det är inte bara kriminalvårdare som man behöver rekrytera.

- För att lyckas med vårt uppdrag måste vi rekrytera personer i olika åldrar, med olika egenskaper och olika yrken, säger Kicka Wallmo.

Hon hoppas på att många från Västervik kommer och besöker trailern för att få en glimt i hur det är att jobba med att få andra att förändra sitt liv.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt