Annons:

Mer pengar till äldrevården löser inte problemen

Mer pengar till äldreomsorgen löser inte problemet, anser socialnämnden

Mer pengar till äldrevården löser inte problemen

Socialnämnden anser att mer pengar och mer personalresurser i äldreomsorgen inte löser alla problem som äldreomsorgen står inför. Det finns helt enkelt inte fler personer att rekrytera in i yrket.

Annons:

Mariann Gustafsson (V) lämnade in en motion om högre kvalitet inom äldreomsorgen. Hon yrkar på att kommunen lägger mer resurser på fler anställda och ökad personaltäthet, bättre mat och tillagning på plats, fler aktiviteter och möjligheter till utevistelse varje dag samt utveckling av personalen genom fortbildning.

Motionen har gått vidare till Socialnämnden som nu har lämnat sitt svar.

- Förvaltningen har inte någonting emot att få mer medel, men vi står inför ett problem när man skriver att fler personer ska anställas, då det redan nu märks att det är svårt att rekrytera personal, säger socialchef Jörgen Olsson.

Jon Sjölander (M) är tydlig med att hela organisationen måste genomlysas först innan man kan lägga in mer pengar i äldreomsorgen.

- Innan vi stoppar in mer pengar i äldreomsorgen måste vi se till att organisationen fungera optimalt. Innan dess är det inte lägga att lägga in mer pengar.

Nämnden konstaterar att motionen har en politisk prägel och det finns faktorer som gör att pengar inte är lösningen på alla problem.

- Framförallt är äldreomsorgens stora utmaning just nu och i framtiden personalförsörjningen. Redan nu råder det brist på undersköterskor och vikarier, vilket innebär att även om det skulle finnas mer pengar i äldreomsorgen finns det ingen att rekrytera, säger Jörgen Olsson.

I övrigt tycker nämnden att det som Mariann Gustafsson skriver i sin motion redan finns på plats i organisationen och att man jobbar på det sättet.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt