Annons:

Samråd om ny detaljplan för Fridkulla området

På del av fastigheten Västervik 3:1 pågår ett arbete med att ta fram en ny detaljplan. Västerviks kommuns syfte med planen är att göra det möjligt att bygga industri och verksamheter.

Annons:

Planområdet är beläget i området Fridkulla som ligger väster om infarten till Västervik och söder om bostadsområdet Jenny. Detaljplanen utgår från en idéstudie som Västerviks kommun gjort där delar av Jenny och Fridkulla har analyserats och områden pekats ut för bostäder respektive verksamheter. Vidare finns det en stor efterfrågan på industri- och verksamhetsområden och i ett led att möta efterfrågan tas denna detaljplanen fram.

Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för industri och verksamheter med kompletterande anläggningar, ex gator och teknisk infrastruktur.

Planen är förenlig med intentionerna i översiktsplanen och handläggs med standardförfarande.

Vill man lämna synpunkter på planen är man välkommen att tycka till om förslaget senast den 6 maj 2019

Synpunkter på förslaget ska vara skriftliga och sändas till: Västerviks kommun, Fabriksgatan 21, 593 80 Västervik eller via e-post till vasterviks.kommun@vastervik.se. Den som inte framfört skriftliga synpunkter under samrådet, kan förlora rätten att senare överklaga beslutet att anta detaljplanen.

Om man vill ställa frågor angående förslaget och få hjälp att tyda planbestämmelserna kan man vända sig till planarkitekt Marcus Åberg.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt