Annons:

Besvikelse från SD efter att motion om minikontor röstats ned

Tidigare i år lade sverigedemokraten Anne-Marie Norman en motion om att Västerviks kommun under ett halvår testar att införa kontorslandskap i miniatyr i två klasser vid någon av kommunens F-6-skolor, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Annons:

Kontorslandskap i miniatyr har införts av rektorn på Elmeskolan i Älmhult. Eleverna arbetar med sina uppgifter, avskilda av skärmar. Minikontoret har lett till att eleverna koncentrerar sig bättre och att studieron ökat och att eleverna har lättare att hänga med i undervisningen.

Barn- och utbildningsnämnden valde dock vid sitt möte på tisdagen att inte bifalla motionen, med hänvisning till att det är rektorn på varje skola som är ansvarig för skolans inre organisation.

Anne-Marie Norman anser att det är en märklig argumentation:

– Motionen innebär att modellen med minikontor ska testas under ett halvår och sedan återrapporteras till barn- och utbildningsnämnden. Har man ens frågat rektorerna runtom i kommunen om någon velat pröva detta? Jag representerar som folkvald skattebetalarna. När förtroendevalda, som skett i många kommuner, kan besluta att införa till exempel klassmorfar eller mobilförbud, så kan vi naturligtvis också besluta att pröva minikontor, som visat sig ha positiva effekter på undervisningen. Det är bara viljan hos de andra partierna som fattas, säger hon i ett pressmeddelande. 

Sverigedemokraterna reserverade sig mot barn- och utbildningsnämndens beslut.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt