Annons:

Många yttranden om detaljplanen för Hallmare camping

Det finns många yttrande om detaljplanen som Västerviks kommun har gjort för området vid Hallmare camping i Loftahammar. Det handlar främst om strandskydd och allmänhetens tillgång till stranden.

Annons:

En privatperson skriver i sitt yttrande att det handlar om att stränderna inte ska privatiseras för att ge plats till olika konstruktioner, husvagnar eller villavagnar. Personen menar att det måste finnas plats för allmänheten att ta del av stranden också.

Länsstyrelsen i Kalmar län är inne på samma linje.

- När det gäller strandskydd, skriver Västerviks kommun, att området redan är ianspråktaget. Det saknar betydelse för strandskyddets syften, skriver länsstyrelsen.

De menar att en campingverksamhet behöver inte ligga vid vatten för att fylla sin funktion.

Detaljplanens syfte

Syftet med detaljplanen är att möjliggöra en expansion och utveckling av Hallmare camping. Förslaget ska ge tydlig information om hur kvartersmark för campingen får användas samt tillgängligheten för allmänheten till badplatsen säkerställs.

Förutom att länsstyrelsen ser brister i detaljplanen vad det gäller strandskydd, ser de också effekter i vattenmiljön om detaljplanen skulle godkännas. Det gäller både vad som gäller kommunens ansvar för dricksvatten och spillvatten.

- Kustvattnet har i dagsläget har idag måttligt ekologiskt vattenstatus, främst gällande övergödning. Det behövs därför åtgärder som minskar belastningen av närsalter från bland annat dagvatten, skriver länsstyrelsen.

Västervik Miljö & Energi skriver att de saknar att det inte finns planlagt utrymme för avfallssortering i detaljplanen. Även Lantmäteriet pekar på att det finns en hel del övrigt att önska vad det gäller planläggningen.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt