Annons:

41 personer drabbas av att Ankarsrum Die Casting går i konkurs

Ankarsrums Die Casting drogs med i Mönsterås Metall AB:s konkurs som meddelades i fredags. På företaget i Ankarsrum jobbar för närvarande 41 personer.

Annons:

Ankarsrums Die Casting gjuter delar till bilindustrin och komponenter till Ankarsrums köksmaskiner. På företaget jobbar 41 personer som berörs av konkursbeslutet.

– Ankarsrum Die Casting är ett av bolagen i Ankarsrum. Det är viktigt att komma ihåg. Det är inte alla anställda i Ankarsrum som berörs av den här konkursen, säger Carl Östring, styrelseledamot i Ankarsrum Die Casting.

Mönsterås Metall AB som meddelade att de gick i konkurs i fredags drog med sig Ankarsrum Die Casting i konkursen, då underleverantörer till företaget begärde att få förändrade betalningsrutiner, vilket bolagets kassa inte medgav. Bolagets kreditgivare valde därför att säga upp lånen.

Hur kommer det sig att ni drogs med i Mönsterås Metall AB:s konkurs?

– De blev ägare till Ankarsrum Die Casting förra året, vid ett ägarbyte och betalningen skedde med aktier i Ankarsrum Die Casting, säger Carl Östring.

Ankarsrum Die Casting blev över en natt, dotterbolag till Mönsterås Metall AB.

Nu är det upp till konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson i Kalmar att försöka hitta någon som vill rekonstruera företaget.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt