Annons:

Mer regn måste komma snart – ”bara ett hack i kurvan”

Än är det inget bevattningsförbud i Västerviks kommun, men det kan komma inom några veckor.

Mer regn måste komma snart – ”bara ett hack i kurvan”

Än är det inget bevattningsförbud i Västervik, men det kan komma inom några veckor. Regnet som kom i veckan har bidragit till att minskningen av vattennivåerna har stannat av. Samtidigt går länsstyrelsen ut med en vädjan om att inte ta vatten från åar för att bevattna fotbollsplaner, fält och trädgårdar.

Annons:

Det har kommit cirka 30 millimeter regn den senaste vecka i Västerviks kommun. Det har gjort att något bevattningsförbud inte är aktuellt de kommande två veckorna, men det behövs mer regn.

- Regnet som kom den senaste veckan var välkommet och har spett på våra vattentäkter i kommunen, säger VA – chef Ruben Öberg.

Men han vill inte säga att faran är över utan han hoppas på mer regn framöver.

- Får vi inte mer regn är det bara ett hack i kurvan som pekar lite uppåt i en kurva som annars går neråt.

Det senaste regnet ger en tillfällig lindring och ett bevattningsförbud kan komma om några veckor.

- Vi följer noggrant vattennivåerna i våra vattentäkter. Vi ser att vi inte behöver utfärda något bevattningsförbud de kommande två veckorna men om det inte kommer mer regn kan vi behöva utlysa det, säger Ruben Öberg.      

Svårt i södra länet

 Samtidigt går länsstyrelsen i Kalmar län ut med en uppmaning till alla länsinvånare att inte ta vatten från åar för bevattning.I ett pressmeddelade skriver de att växt - och djurlivet om vattennivåerna blir för låga. Det gäller främst de södra delarna i länet. Hela pressmeddelandet går att läsa i en tidigare artikel i DVV idag.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt