Annons:

Spring med kärlek i kväll

Mia Karlsson

Spring med kärlek i kväll

Klockan 18 i kväll är det start för ”Spring med kärlek” på VO, ett träningslopp som ska hedra Ida Johansson som mördades under en löprunda, den femte augusti 2015. Loppet arrangeras på 70 olika platser i landet.

Annons:

Det är Mia Karlsson, från Västervik som arrangerar loppet ”Spring med kärlek”.

Hur kommer det sig att du väljer att arrangera det här loppet i Västervik?

- Jag har varit löpare i sju – åtta år och får då inbjudningar till olika lopp. Ett av dem var ”Spring med kärlek”. Men det loppet fanns inte i Västervik så jag arrangerar ett lopp här, till Ida Johanssons minne, säger Mia Karlsson.

Ida Johansson var bar 21 år när hon mördades av en man, under en löprunda, den femte augusti 2015. Nu arrangeras ett löparlopp till hennes minne på 70 olika platser i landet och även i länder som Spanien och Kanada. Loppet handlar om att hedra Ida, men även att kvinnor ska ha rätten att röra sig fritt utan att vara rädda.

Start vid vindskyddet på VO

Starten går vid vindskyddet vid VO klockan 18.00 men de som kommer senare är också välkomna att springa på 2,5 kilometersbanan. Man kan välja att springa ett varv eller fler samt gå och lunka sig fram över distansen.

- Man har gjort den banan så fin med elljusspår. Tyvärr upplever jag det som att det är få som använder den banan. Man är rätt ensam när man springer där, säger Mia Karlsson.

Hon hoppas att det här loppet ska vara startskottet för fler kvinnor att börja springa och träna.

- Loppet riktar sig till kvinnor, men män är också välkomna att delta.

Mia vill att loppet ska få ett positivt mottagande och hoppas att rapporterna i media inte bara ska handla om kvinnovåld utan också om kärlek.

- Jag vill att vi ska fokusera på de goda krafterna.

Måla ett hjärta på kinden

Det är gratis att delta. Deltagarna uppmanas att på något sätt hedra Ida Johanssons minne genom att rita ett hjärta på kinden, eller bära en röd tröja eller ett rött band i håret.

- Jag kommer att springa med ett rött hjärta på kinden och en röd tröja, säger Mia Karlsson.

Hur långt kommer du att springa?

- Två varv på 2,5 kilometerbanan ska jag springa, säger Mia Johansson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt