Annons:

Astrid Lindgrens Världs hemsida hackades under söndagen, och bland annat möttes man istället av länkar till spel och porr-sajter. Ännu strax efter klockan 20.00 var inte felet avhjälpt.

ALV:S HEMSIDA HACKAD - LÄNKAR I KVÄLL TILL PORRSIDOR

För andra gången på kort tid har upplevelseparken Astrid Lindgrens Världs hemsida blivit kapad. På söndagskvällen möttes de som surfade in på hemsidan bland annat av länkar till spel- och porrsidor.

Annons:

Den som besökte Astrid Lindgrens Världs hemsida på söndagseftermiddagen och kvällen fick en obehaglig överraskning. Istället för det förväntade utbudet möttes besökaren bland annat av länkar till porr- och spelsajter. Det var Vimmerby Tidning först med att rapportera på söndagen.

"Jättetråkigt hela grejen"

– Det är jättetråkigt hela grejen, och extra tråkigt förstås att det är sidor av det här slaget. Jag kommer omgående ta kontakt med ansvariga på marknadsföringsavdelningen för att se om de uppmärksammat problemet, annars börjar alltihop om igen, säger ALV:s vd Jocke Johansson till Vimmerby Tidning och syftar på då man senast fick sin hemsidan hackad.

Vid det tillfället hade ALV och deras hemsidesleverantör stora problem med att få ordning på problemet.

"Det är en kapplöpning"

Jocke Johansson kan inte svara på om det går att försäkra sig om att liknande intrång inte kommer att ske i framtiden.
– Jag är inte så kunnig på den tekniska biten, utan kan bara konstatera att det inte är som det ska. Och jag hoppas ju att man gjorde alla tänkbara åtgärder förra gången, så uppenbarligen kan det hända igen. Det görs ju hela tiden nya skydd, som överlistas så det är en kapplöpning, säger han till Vimmerby Tidning.

Strax efter klockan åtta på söndagskvällen hade man fortfarande inte kommit till rätta med problemet.

Vi har sökt Jocke Johanson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt