Annons:

Succésommar för turismen i länet – tyskarna vallfärdar till trakten

Astrid Lindgrens Värld slår rekord i år och för många inom turismnäringen har året varit lyckosamt. Foto: Pressbild

Succésommar för turismen i länet – tyskarna vallfärdar till trakten

Det är inte bara Vimmerby som upplevt en magisk turistsommar. Det har i stort sett hela länet gjort. Totalt gjordes 2,2 miljoner kommersiella gästnätter i Kalmar län under sommarmånaderna. Det är 40 000 fler än förra året.

Annons:

Siffrorna är preliminära och ger länet en ohotad fjärdeplats i riket efter jättarna Stockholm, Västra Götaland och Skåne.

– Tillsammans arbetar Region Kalmar län och alla länets kommuner arbetar till för att marknadsföra länet internationellt och öka den internationella andelen av gästnätterna, berättar Karin Ekebjär, länsturismsamordnare på Region Kalmar län.

Vill ha fler internationella besökare

Antalet utländska besökare ökade med åtta procent, vilket är den tredje största ökningen i Sverige. Allra flest kommer från Tyskland (255 688), Danmark (57 479), Norge (49 736), Nederländerna (25 078) och Schweiz (20 546) i nämnd ordning.

– Vi arbetar bland annat med att bjuda in utländska journalister och opinionsbildare, att vara närvarande i sociala medier och genomföra olika kampanjer i Tyskland, Danmark, Nederländerna och Norge, fortsätter Karin Ekebjär.

Länets mål är att andelen internationella besökare ska ligga på 15 procent nästa år. Ifjol var den siffran 13.5 procent. Siffrorna kommer från Tillväxtverket och är preliminära. De ger inte heller hela bilden. 

"I länet finns det åtskilliga gästhamnar, ställplatser, anläggningar och fritidshus som inte har krav på att rapportera in gästnätter", skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt