Annons:

  • Västerviks och Gamleby gymnasium har öppet på lördag

    Jenny Gustafsson, administrativchef vid Västerviks gymnasium.

  • Västerviks och Gamleby gymnasium har öppet på lördag

    Sofie Alvarsson rektor Gamlebygymnasiet

Västerviks och Gamleby gymnasium har öppet på lördag

På lördag håller de båda gymnasierna i Västerviks kommun öppet hus, för att elever som ska välja inriktning för gymnasiestudier vet vad de kan välja.

Annons:

Det är elever som går i nionde klass på kommunens högstadier som bjuds in tillsammans med sina föräldrar för att besöka de båda gymnasierna, Västerviks gymnasium och Gamlebygymnasiet.

Jenny Gustafsson är administrativ chef vid Västerviks gymnasium, berättar vad som händer på Västerviks gymnasium på lördag.

- Vi vill att eleverna och föräldrarna ska få en god inblick i hur det är på Västerviks gymnasium. Det finns en del gymnasieelever på plats som man kan prata med samt all vår personal, säger Jenny.

Verkstäderna på skolans yrkesprogram är öppna och det finns aktiviteter i de loklanerna. Jenny hoppas att så många som möjligt väjer att studera på Västerviks gymnasium och det finns gott om platser att söka, både till Högskoleförberedande utbildningar som yrkesprogram.

- Vi har också helt nya anpassade lokaler som är jättefina, säger Jenny Gustafsson.

Även Gamlebygymnasiet har öppet hus på lördag så att högstadieelever kan komma och besöka skolan. Där finns också personal samt elever på plats som intresserade elever och deras föräldrar kan tala med inför valet av gymnasiestudier.

- De senaste åren har våra yrkesprogram varit populära. Vi visa bygg-och anläggningsprogrammet och naturbruksprogrammet på lördag, säger Sofie Alvarsson, rektor vid Gamlebygymnasiet.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt