Annons:

Pizzeria fick förbud om all hantering av livsmedel

En pizzeria i Västervik fick med omedelbar verkan förbud att hantera livsmedel i sitt kök på grund av dålig hygien.

Pizzeria fick förbud om all hantering av livsmedel

Vid en oanmäld inspektion av livsmedelsinspektörer från Miljö-och byggnadskontoret uppdagades det så stora brister i livsmedelshanteringen att en pizzeria i Västervik omedelbart fick sluta med att hantera livsmedel. Beslutet togs med anledning av avsaknad sanitära delar i köket.

Annons:

Det oanmälda besöket gjordes den 15 november och genomfördes för att pizzerian tidigare under året fått anmärkningar av livsmedelkontrollanten.

Pizzerian fick åtta nedslag på grundläggande hygieniska grundförutsättningar för att ha tillstånd att bedriva sin verksamhet.

Fyra av dessa handlar om lokalernas utformning och underhåll, bland annat slår livsmedelsinspektörerna ner på:

  • Köket har byggts om i omgångar, vilket har gjort att samtliga handtvättställ och arbetsbänkar med hoar har tagits bort i köket.
  • Golvet är i dåligt skick. Kakelfogar har lossnat och en del plattor är trasiga.

När det gäller hygienen inne i pizzerians kök fann livsmedelkontrollanterna ovidkommande saker som inte får finnas i ett kök, som en trasig glasskiva.

Hela kökets rengöring var eftersatt, främst golvet i köket. Även omklädningsrum, personaltoalett samt städutrymme var i behov av rengöring.

Cigarettaska i köket

Personaltoaletten var så belamrad med ovidkommande saker och avfall att den inte användes. I stället använde personalen kundtoaletten. Personalen använde inte alla gånger skyddskläder, enbart en T-shirt byttes när personalen bytte om till arbetskläder.

Aska och cigaretter i köket. Rökning i kök är inte tillåtet och de ur personalen som röker måste vara noga med att inte röka när de hat arbetskläder på sig.

Förbud

Livsmedelsinspektörerna beslutade om att med omedelbar verkan förbjuda all hantering av livsmedel i pizzerians lokaler. Anledningen är bland annat att det var avsaknad av handtvättställ och arbetsbänk med vattenho för sköljning av livsmedel.

Fram till att handtvättställ och arbetsbänk med vattenho har installerats gäller förbud mot att hantera livsmedel i lokalen.

För att installera handtvättställ och bänk med vattenho kan krävas bygganmälan, därför uppmanas ägarna att kontakta en byggnadsinspektör vid miljö-och byggnadskontoret.

Pizzerian det handlar om är Kolgrill Syria. Mer om ägarens syn på kritiken kan du läsa här. 

Fotnot: Skälet till att vi inte namngav pizzerian direkt var att det dröjde innan vi fick kontakt med ägaren och vi ville ge ägaren chansen att ge sin syn på kritiken. 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt