Annons:

  • Skrotfrags anläggning invigdes i onsdags

    Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande klippte bandet vid invigningen av Skrotfrags etablering i Västervik.

  • Skrotfrags anläggning invigdes i onsdags

    Filialchef Krister Karlsson tog emot den första lastbilen med skrot som kom till anläggningen under onsdagen.

Skrotfrags anläggning invigdes i onsdags

I onsdagseftermiddag invigdes det nya återvinningsföretaget Skrotfrags lokaler på Hultmansgatan i Västervik. Företagets verksamhet är att återvinning av metaller och järnskrot. Anläggningen i Västervik är de 23:de som företaget har i Sverige.

Annons:

Krister Karlsson är filialchef för Skrotfrags verksamhet i Västervik. Han berättar att företaget beslutade att bygga en anläggning i Västervik i februari i år.

- Vi fick inte den fastighet vi ville etablera oss på utan vi fick en av de få lediga industritomterna som kommunen hade kvar, säger Krister Karlsson.

Han vill påtala att samarbetet med Västerviks kommun har varit väldigt bra och att kommunen har följt med hela vägen fram tills nu när företaget inviger sin verksamhet.

- Vi har gjort mycket markarbeten och tagit bort 8 000 kubikmeter jord och lagt dit lika mycket annat material då det var en ödetomt från början, säger Krister Karlsson.

Ändå tycker Krister att etableringen i Västervik har gått fort.

23 anläggningen i landet

Skrotfrag finns tidigare på 22 platser i landet.

- Med den här anläggningen blir vi 23. Vårt företags verksamhet består i att återvinna metaller och järnskrot från industrin, lantbruk, kommuner och privatpersoner, säger Krister Karlsson.

Valet att etablera sig i Västervik var naturligt eftersom Skrotfrag har verksamheter både i Oskarshamn och Norrköping.

Just nu är det två anställda på företaget men man hoppas kunna dubbla antalet anställda inom ett år.

”Ett professionellt företag”

Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande klippte bandet vid invigningen och berättade om kontakterna som kommunen har haft med Skrotfrag.

- Från kommunens sida förstod vi redan vid de inledande kontakterna med Skrotfrag, för ungefär ett år sedan att det var en seriös och ansvarstagande aktör vi hade att göra med. Jag vill vara tydlig med att företaget har varit mycket professionella och lyhörda genom hela processen och jag hoppas att kommunen uppfattats på samma sätt, säger Dan Nilsson.

Han menade också att återvinning är en viktig del av vår samhällsstruktur då det världen över återvinns ungefär 400 miljoner ton metall.

- Att göra det enkelt och kostnadseffektivt att återvinna metaller och andra fraktioner vi inte längre behöver är viktigt ur många aspekter och ett bra sätt att minska vår påverkan på klimatet, säger Dan Nilsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt