Annons:

Ett år efter invigningen: ”Vi har fullt ös här”

Annelie Lindström, handledare vid sport-och fritidsbiblioteket i Västervik.

Ett år efter invigningen: ”Vi har fullt ös här”

För ett år sedan invigdes Västerviks kommuns Sport- och fritidsbibliotek. Under det året har utlåningen hela tiden ökat.
– Nu har det spritt sig, vi har haft fullt ös i dag, säger Annelie Lindström, handledare vid Sport-och fritidsbiblioteket.

Annons:

Efter trettonhelgen förra året öppnade Sport-och fritidsbiblioteket på Baumansgatan i Västervik. Nu ett år efter invigningen är det många som har hittat hit och utlåningen av sport- och fritidsmaterial är i full gång.

– Just nu är det mest skridskor som vi lånar ut. Tjustvallen i Gamleby har väldigt bra öppettider för allmänhetens åkning så många åker dit med sina barn för att åka skridskor där, säger Annelie Lindström.

Utrustning och skidor för utförsåkning är andra saker som lånas ut ofta.

– Det är många som åker till fjällen för att åka skidor på lovet, en del av dem lånar då utrustning och skidor här.

Så går det till

Materialet som lånas ut är skänkt av Västerviksbor som inte längre är i behov av sport- och fritidsmaterialet. Alla som inte längre använder sina sport och fritidsprodukter kan lämna in det till sport- och fritidsbiblioteket som därefter kollar att grejerna är ok innan de lånas ut. Det är gratis att låna och man får ha sport- och fritidsgrejerna i två veckor.

Förutom skridskor och skidor är det badmintonracket och innebandyutrustning som lånas flitigast.

– Vi lånar även ut brädspel. Vi ser att det behövs fler brädspel att låna ut så har någon brädspel som de inte behöver så lämna gärna in dem hit, säger Annelie Lindström.

Saknar snön

Det har inte varit mycket till vinter i år och det som många saknar är snö. Sport- och fritidsbiblioteket ligger granne med Karstorps motionsområde, där det brukar dras skidspår både i skogen och på fälten.

– Hade det kommit snö, så hade vi nog lånat ut ännu mer skidor och framförallt pulkor, säger Annelie.

Hon vill också passa på att berätta att Sport- och fritidsbiblioteket även slipar skridskor.

– Det går bra att lämna in dem till oss, det är inte längre så många som slipar skridskor i Västervik, säger Annelie Lindström.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt