Annons:

Mystik kring mobilbugg i länet – nu ska Telia ha hittat problemet

Nu ska Telia ha hittat problemet som gäckat personer i norra länet. Foto: Pixabay

Mystik kring mobilbugg i länet – nu ska Telia ha hittat problemet

Flera personer i Småland, många i norra Kalmar län, har drabbats av en mystisk mobilbugg. Deras mobilklockor ställer om sig – och det kan även innebära problem för mobilbanken och swish. Nu ska Telia ha hittat felet.

Annons:

De senaste dagarna har ett flertal personer i norra Kalmar län hört av sig till oss och sagt att deras mobiltelefoner ställt om sig. Mobiltelefonernas klockor går en timme fel – och personerna har drabbats av att de tror att det är senare på dygnet än det i själva verket är. 

Förutom allt som kan gå fel med arbete, sömn och dylikt kan det även bli strul med mobilbanken och swish. 

Nu ska dock Telia ha hittat orsaken bakom problemet. Det ska bero på en uppdatering av Telias nätverk.

– Med jämna mellanrum uppdaterar vi vårt nät för att hålla en god kvalité. I detta fall har tidangivelsen påverkats för vissa personer runt Småland och Öland, säger Magnus Limås pressansvarig på Telia, till SVT Nyheter Småland. 

Personer som påverkats av problemen har varit i 3G-nätet och sedan rört sig i olika områden där telefonen gått över till 4G. 

– Vi har korrigerat det nu och problemet ska vara löst. Om telefonerna fortfarande visar fel tid är det bra att starta om mobiltelefonen. Vi beklagar verkligen om någon inte varit i tid eller missat något pågrund av den felaktiga tiden, säger Limås.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt