Annons:

Ung man sparkade ihjäl igelkott – åtalas för djurplågeri

En man i 25-årsåldern erkänner att han sparkat ihjäl en igelkott i Hultsfred i augusti. Foto: Privat

Ung man sparkade ihjäl igelkott – åtalas för djurplågeri

I augusti fick en händelse i Hultsfred mycket stor uppmärksamhet. Nu åtalas en av de inblandade för att ha sparkat ihjäl en igelkott.

Annons:

Vår tidning var först med att berätta om den avskyvärda händelsen som väckte mycket ilska i sociala medier. Två personer sågs sparka ihjäl två igelkottar vid stationen i Hultsfred.

– Jag ser senare att det är en igelkott och att den ligger där död. Den andra igelkotten har de sparkat över hela järnvägen, ned till strandpromenaden och sedan lämnat den där. Den ser ut som en boll. Det är fruktansvärt otäckt. Hade jag vetat att det var en igelkott hade jag gått ut och skrikit åt dem. De bara gick och skrattade, så det var så himla rått. Jag satt uppe och väntade på om de skulle komma samma väg tillbaka senare, men de dök aldrig upp, sa ett vittne i vår första artikel om händelsen.

Blev snopen när han hörde att igelkotten dött

Händelsen fick sedan nationell uppmärksamhet. Nu åtalas en person för djurplågeri. Mannen är cirka 25 år gammal, bosatt i Vimmerby och har erkänt att han sparkat på en igelkott flera gånger och därmed orsakat dess död. Åklagaren menar att den tilltalade begick gärningen med ”uppsåt eller av grov oaktsamhet”.

I förhör har mannen berättat att han var berusad och fick den "dumma idén att sparka fotboll med igelkottarna". Han minns dock bara att han sparkat på en igelkott och att han så gjort i 150-200 meter. Den tilltalade var i sällskap med en annan man, men har berättat att bara var han som utförde djurplågeriet. 

Dagen efter berättade den sällskapande mannen om den mediala uppståndelsen. I förhör berättar den åtalade att han vid det ögonblicket "blev snopen när han fick höra att igelkottarna hade dött då han hade uppfattningen att de var tåliga djur". 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt