Annons:

Detaljplan för Gamleby godkändes – han ville se större parkeringsplatser

Vid det senaste kommunfullmäktigesammanträdet i Västervik antogs detaljplanen för Katedern 11, centrumkoppling och särskilt boende i Gamleby. Lars-Inge Karlsson (KD) hade dock en anmärkning gällande parkeringsplatsernas storlek i området.

Annons:

Lars-Inge Karlsson anser att de parkeringsnormer för parkeringsplatser som planeras i området är för trånga. Han har själv mätt de nuvarande parkeringsplatserna framför Åbyskolan och de mäter 2 meter och 50 centimeter.

– Samma mått är det på parkeringsplatserna som planeras. De platserna ska ligga framför ett särskilt boende och en vårdcentral där många gånger äldre människor ska gå ut och in i sina bilar. Det blir trångt, har man inte tagit hänsyn till dem innan man planerade för att bygga nya parkeringsplatser, undrade han.

Kommunfullmäktige antog detaljplanen utan att ta hänsyn till Lars-Inge Karlssons frågeställning, då den gällde normerna för parkeringar.

Parkeringsnormer gäller för hur många parkeringsplatser per hushåll som ska byggas inte hur stor yta som varje parkeringsplats ska ha.  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt