Annons:

  • Drop in-bröllop blev en succé –

    Magnus Tolf och Hanna Scharf gifte sig i S:t Peteri kyrka på Alla Hjärtans dag. Med sig hade de barnen Dante och Junie.

  • Drop in-bröllop blev en succé –

    Anette Lindblom Franzén och Patrik Hellberg vigde par på löpande band när det var Dropp-in bröllop i S:t Petri kyrka.

Drop in-bröllop blev en succé – "Vi vill ha det enkelt"

Många par hade bokat tider för att gifta sig på Alla Hjärtans dag. Fyra par hade sagt att de skulle komma under fredagseftermiddagen. Men när kyrkan öppnade kom det flera par oanmälda som också ville passa på att säga ja till varandra. Det blev en lång dag, för kärleken denna Alla Hjärtans dag, i S:t Petri kyrka.  

Annons:

Patrik Hellberg, präst i Västerviks församling, lade fram idén inför Alla Hjärtans dag. Pastoratet var med på noterna och när han väl började planera hoppades han på att fyra eller fem par skulle gifta sig den här dagen. Det blev fler, minst tolv par kom för att gifta sig och säga ja till varandra, den soliga 14 februari 2020.

– Paren välkomnas när de kommer hit och får fylla i ett formulär, där de bland annat väljer vilken in -och utgångsmusik de vill att det spelas samt en psalm. Därefter får de prata med den präst som ska viga dem, säger Patrik Hellberg.

Han är en av prästerna som viger paren, den andra är Anette Lindblom Franzén.

– Vi börjar vigslarna klockan 14 och håller på till klockan 20 i kväll, säger hon.

Både Patrik och Anette lovar att kommer det något sent under fredagskvällen så ska de också få bli vigda. De stänger inte kyrkporten exakt vid klockslaget 20.00.

Det man ska tänka på om man kommer till S:t Petri kyrka under fredagskvällen är att man har med sig legitimation, hindersprövning och en partner som är beredd att säga ja.

Vill ha det enkelt

Ett av paren som hade hörsammar Västerviks församlings drop in- bröllop var Magnus Tolf och Hanna Scharf. Med sig hade de barnen Dante och Junie.

– Vi vill ha det enkelt med fokus på oss men ändå ha en fin ceremoni, säger Hanna.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt