Annons:

Vårens teaterprogram är klart

Scen ur pjäsen "Man får väl ställa upp". Sofia Bach, Daniel Träff, Siw Eriksson och Henrik Johansson. Foto Mats Bäcker.

Vårens teaterprogram är klart

Västerviks Riksteaterförening har gjort klart vårens teaterutbud i Västerviks kommun. De satsar stort på en succépjäs av Adde Malmberg, ger som vanligt en Soppteater och ger en föreställning för en ny publik som inte får vara äldre än 18 månader.

Annons:

Årets första föreställning blir ”Man får väl ställa upp” av Adde Malmberg. Det är en föreställning om ett litet samhälle och i centrum finns en bygdegård. I det lilla samhället finns en hembygdsgård där alla samlas. Idrottsklubben, Kennelklubben, Kyrkans barntimme, Unga Örnar, Motorcykelklubben och Hembygdsföreningen. Alla är medlemmar i varandras föreningar, vilket gynnar alla eftersom föreningarna får bidrag efter hur många medlemmar de har. Ett bra system ända tills de en dag får ett besök från Sveriges Hembygdsförbund.

 - Jag vill i första hand få publiken att skratta och känna igen sig. Ett gott skratt förlänger livet och målet är att publikens respektive liv ska ha förlängts ett bra tag efter denna föreställning, säger Adde Malmberg, manusförfattare och regissör.

Torgil Höckergård är ordförande för Västerviks Riksteaterförening säger att han blev fångad av föreställningen.

- Det är kända skådespelare i den här farsen och därför satsar vi extra på vår marknadsföring för att fylla hela Bryggaren den 3 mars, säger han.

Dansäventyr för bebisar

Den 24 mars kommer Västerviks Riksteaterförening att satsa på en annorlunda publik.

- Det blir en föreställning för bebisar mellan två till arton månader, som ges på Mejeriet, säger Torgil.

Det är en magisk värld av ljud, ljus och rörelse som ges i en dansföreställning.

- Det är begränsat antal platser, tolv stycken bebisar får plats tillsammans med en eller två av sina föräldrar.

Föreställningen heter ”Den kosmiska havsträdgårdspassagen”.

Soppteater

Den 3 april är det dags för en soppteater på Stadshotellet. Den här gången ges ”Som ett jävla solsken” med Anna-Lena Hemström. Hon gestaltar en av 1900-talets banbrytande kvinnor Ester Blenda Nordström, en kvinna som både var äventyrare och journalist. Hon utforskade världen, rökte pipa och körde motorcykel i en tid då kvinnor inte hade rösträtt i Sverige.

- Vi försöker alltid ha en Soppteater varje halvår, de brukar vara välbesökta föreställningar, säger Torgil.

Planer inför hösten

Västerviks Riksteaterförening har börjat titta på höstens program och Torgil säger att två föreställningar redan är planerade men han kan inte ge vilket datum de kommer att spelas.

-  Det är ”AEdnan”, en Samisk historia kopplat till filmen Sameblod. Det är en berättelse om rätten till land som förvägras, säger Torgil.

Man kommer också att ge ”Bröllopstårtan”.

- När föreståndaren till bageriet som är känt för sina makalösa tårtor får förfrågan om att göra en bröllopstårta till bästa vännens dotters bröllop blir hon överlycklig. Men när föreståndaren för bageriet får veta att det är ett bröllop mellan två kvinnor, startar en kedja av omvälvande förändringar, säger Torgil Höckergård.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt